Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Central: Vodeæi Bullsi, Pacersi upozorili na sebe

U istoènoj diviziji Central glavnu rijeè vode Chicago Bullsi koji trenutno drže drugu poziciju na Istoku. Tu je još jedno ovosezonsko ugodno iznenaðenje, Indiana Pacersi te Cleveland Cavaliersi predvoðeni prvim izborom drafta, Kyriem Irvingom. Preostala dva, Milwaukee i Detroit nakon prve polovice zasigurno nisu ispunila svoja oèekivanja, a pitanje je hoæe li ih ispuniti nakon preostalih 30 susreta.

Chicago Bulls (27-8)

Najvažnija stvar za Bullse je bio odlièan odaziv nakon izostanka Derricka Rosea  koji je imao problema s leðima. Usprkos neoèekivanom domaæem porazu protiv Netsa i dalje drže korak za Heatom što bi im morao biti primaran zadatak s obzirom da bi vrlo lako te “male” pobjede mogle presuditi prednost domaæeg terena u potencijalnom velikom finalu Istoka. Bullsi ponovno pružaju karakternu, nesebiènu igru s puno energije i kvalitetnom obranom koja im donosi rezultat, no ujedno vrlo teško osigurava pomak na proteklu sezonu. Važna æe biti tu Roseova leða, Hamiltonov doprinos te podizanje forme Gibsona i Asika u najmanju ruku na proteklu postsezonu.  Luol Deng i Carlos Boozer su odlièno odigrali prvi dio regularne sezone, zadovoljavajuæe je odradio i Joakim Noah no njegovi vrijedni skokovi i borba nije upitna za najvažnije susrete.

Indiana Pacers (21-12)

Krenuli su odlièno u sezonu, svojim odliènom igrom u obrani, dobrom post igrom gdje je veliki doprinos donio i David West bili su najveæe iznenaðenje uvodna dva mjeseca. No, nakon što su upozorili na sebe poèetkom veljaèe je zgusnut i nešto teži raspored donio i 6 poraza u 7 susreta. Prizemljili su ih više manje svi sigurni sudionici playoffa, izuzevši tek Cleveland, meðutim usprkos tome na ruku im nije pošao (pre)velik broj primljenih poena u usporedbi s prijašnjih 20 susreta. Meðutim podatak koji veseli je zdrava, posložena momèad koja bi mogla, a vjerojatno i hoæe pomrsiti raèune i mnogim “veæim” ili bolje reèeno ambicioznim ekipama u zakljuènom dijelu natjecanja.

Cleveland Cavaliers (13-18)

Cavaliersi se nalaze trenutno toèno ispod granice osmorice najboljih momèadi na Istoku. Ukoliko neæe biti veæih iznenaðenja i ukoliko Boston konaèno prekine loš niz u posljednjim danima mogli bi Cavaliersi (na njihovu žalost) tu ostati do kraja regularnog dijela. No, ukoliko se i ne uspiju probiti meðu osam gdje bi vjerojatno vrlo lako bili pometeni u prvom krugu, Cavaliersima je puno važniji kvalitetan pogodak na prošlogodišnjem draftu. Kyrie Irving se u manje nego 30 susreta nametnuo kao voða ove momèadi, a okružuje ga mnoštvo mladih igraèa s kojima mogu graditi bolje dane u Ohiju. Imaju iznimno zanimljivu i mladu klupu. Tu je 4. izbor NBA drafta, Tristan Thompson, odlièno igra Alonzo Gee, velik doprinos s klupe donosi i Ramon Sessions te Daniel Gibson. Ukoliko pridodamo ovdje i Omrija Casspija te Andersona Varejaa (trenutno se muèi s ozljedom ruènog zgloba) dobijemo zanimljivu ekipu koja æe u sljedeæoj sezoni morati pronaæi iskljuèivo jedno kvalitetno rješenje na poziciji beka-šutera.

Milwaukee Bucks (13-20)

Kakav voða – takva momèad. Primarni cilj vodstva Bucksa bi po skromnom mišljenju autora ovih redaka moralo biti “tjeranje” Jenningsa koji je ne tako davno poruèio kako se vidi na “veæem tržištu”. Mentalitetom i igrom bez sumnje odlièno bi se uklopio u Knickse, možda kada bi uz to uspjeli upakirati još nesretnog australskog Hrvata Andrewa Boguta napravili bi dupli posao. Možda bi slika ove momèadi izgledala potpuno drukèije kada bi Bogut bio potpuno zdrav i ponovno na All-Star razini, jer oèigledno je kako Bucksi nemaju lošu momèad, meðutim rijeè je o momèadi koja nema igru ni rezultat. Skroman, no u jednu ruku subjektivan zakljuèak ove momèadi jest da igrom Bena Udriha momèad djeluje puno bolje na terenu nego kada ih vodi Brandon Jennings. Da li je uistinu on glavni (nije jedini!) krivac za loše stanje momèadi na terenu vidjet æemo uskoro, barem po raznoraznim glasinama i Jenningsovim najavama da želi promijeniti sredinu.

Detroit Pistons (11-24)

Pistonsi polako pronalaze kemiju u svojim redovima i sukladno svojim moguænostima igraju u mjesecu veljaèi. Doduše bilo je tu i ponekih iznenaðenja kao dvostruko slavlje protiv Celticsa, no isto tako bilo je i ponekih neoèekivanih poraza u prvom redu domaæeg protiv Wizardsa. Trenutno u veljaèi drže omjer od 7 pobjeda i 5 poraza što je hvala vrijedan podatak  u usporedbi s “luzerskim” sijeènjem kojeg su završili omjerom 3-16. Naravno i omjer u ovom mjesecu nije realna slika momèadi, izuzevši dvostruko iznenaðenje protiv Celticsa, slavili su dva put i protiv Netsa te pred domaæom publikom još protiv Bucksa, Hornetsa i Kingsa. Pozitivno u cijeloj prièi je odlièna i konstantna igra Grega Monroea, kao i dobra adaptacija Brandona Knighta. S drugoj strani, zasigurno se puno više oèekivalo od Rodneya Stuckeya koji je nominalno trebao biti voða momèadi. Na kraju kada zbrojimo sijeèanj, veljaèu, loše i dobre igre pojedinih igraèa dobijemo možda i najobjektivniju ocjenu sadašnjih Pistonsa, a to je 12. mjesto na Istoku.

Latest Posts

NE PROPUSTITE