Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Èetiri Celticsa i dva nova igraèa na All-Staru

Prije nekoliko dana dobili smo obavijest o rezultatima glasovanja za nadolazeæi All-Star spektakl u Staples Centru. Prve petorke spomenutog natjecanja, kao što je poznato, izabiru gledatelji, dok preostalih 14 igraèa biraju treneri NBA ekipa.

Svaki trener može glasati za 7 igraèa iz konferencije u kojoj je njegova ekipa. Mora glasati za dva branièa, dva krila i jednog centra te još za dvojicu igraèa neovisno o njihovoj poziciji. Takoðer, zabranjeno je da treneri glasaju za igraèe iz vlastitih ekipa.

Griffin i na glavnoj utakmici

Svoj prvi NBA All-Star nastup upisati æe Blake Griffin, a on neæe biti jedini igraè iz Los Angelesa, naime uz veæ poznatog Bryanta suigraè æe mu na revijalnom susretu biti i Pau Gasol.

Klupu Zapada æe dopuniti zvijezda Dallas Mavericksa, Dirk Nowitzki i razigravaè Oklahome Russell Westbrook, kojemu æe ovo takoðer biti prvi All-Star nastup. Boje Spursa æe braniti Manu Ginobili i Tim Duncan, dok æe državu mormona predstavljati Deron Williams.

Isto tako spomenimo kako æe Griffin sudjelovati i na utakmici izmeðu novaka i igraèa koji su u ligi drugu godinu. To je prvi igraè nakon velikog Kineza, Yao Minga (2003. godine) koji æe na All-Star vikendu odigrati dvije utakmice. Isto tako Griffin æe nastupiti i u natjecanju u zakucavanju.

Za kraj dodajmo kako æe prvu petorku na Zapadu predstavljati Kobe Bryant, Kevin Durant, Carmelo Anthony i Chris Paul. Èast da vodi ekipu Zapada je pripala treneru Spursa, Greggu Popovichu.

U poèetnu petorku Zapada navijaèi su izabrali i Yao Minga, no on zbog ozljede neæe nastupiti na utakmici. Zbog toga æe komesar NBA lige, David Stern naknadno objaviti igraèa koji æe zamijeniti Minga. Meðu najizglednijim kandidatima su Kevin Love, LaMarcus Aldridge i Zach Randolph. Petog igraèa koji æe poèeti u petorci Zapada odredit æe trener Popovich nakon što bude poznato tko æe zamijeniti Minga.

Na Istoku èetiri Kelta

Treneri su na utakmicu zvijezda ‘pozvali’ i èetiri igraèa Boston Celticsa. Èetrnaesti uzastopni All-Star nastup æe upisati Kevin Garnett èime se pridružio Jerryju Westu, Karlu Maloneu i Shaquilleu O’Nealu po broju uzastopnih pozivanja na All-Star. Uz njega æe biti i Rajon Rondo, Paul Pierce te Ray Allen.

Uz njih æe biti i dvojac iz Atlante, Al Horford i Joe Johnson, dok æe se Wadeu i Jamesu, koji æe zapoèeti susret u poèetnoj petorci, pridružiti i Chris Bosh.

Za Istok æe uz spomenuti dvojac sa Floride utakmicu zapoèeti i Derrick Rose, Amar’e Stoudemire i Dwight Howard, dok æe Doc Rivers ponovno imati priliku voditi zvijezde istoène konferencije s trenerske klupe.

NBA ALL-STAR 2011

Istok:
Dwight Howard (Orlando)
LeBron James (Miami)
Derrick Rose (Chicago)
Amar’e Stoudemire (New York)
Dwyane Wade (Miami)
——————————————
Ray Allen (Boston)
Chris Bosh (Miami)
Kevin Garnett (Boston)
Al Horford (Atlanta)
Joe Johnson (Atlanta)
Paul Pierce (Boston)
Rajon Rondo (Boston)

Glavni trener: Doc Rivers (Boston)
Pomoænici: Lawrence Frank, Armond Hill, Kevin Eastman, Mike Longabardi, Roy Rogers, Tyronn Lue
Atletski trener: Scott McCullough (Toronto)

Zapad:
Carmelo Anthony (Denver)
Kobe Bryant (L.A. Lakers)
Yao Ming (Houston)
Chris Paul (New Orleans)
Kevin Durant (Oklahoma City)
——————————————
Tim Duncan (San Antonio)
Pau Gasol (L.A. Lakers)
Manu Ginobili (San Antonio)
Dirk Nowitzki (Dallas)
Blake Griffin (L.A. Clippers)
Russell Westbrook (Oklahoma City)
Deron Williams (Utah)

Glavni trener: Gregg Popovich (San Antonio)
Pomoænici: Mike Budenholzer, Don Newman, Brett Brown, ChipEngelland, Chad Forcier, Jacque Vaughn
Atletski trener: Jasen Powell (L.A. Clippers)

Latest Posts

NE PROPUSTITE