Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Četiri Hrvata u petorkama, Thomasu lijep doček u Bostonu

‘Pistonsi’ su u Clevelandu nastupili bez Blakea Griffina, a to su domaći ‘Cavaliersi’ znali iskoristiti, ostvarivši svoju 18. pobjedu u sezoni, iako su i oni igrali bez svoje prve zvijezde, Kevina Lovea. Doprinos pobjedi ‘Cavsa’ dao je i hrvatski reprezentativac ANTE ŽIŽIĆ koji je kao starter upisao 8 poena (šut 2/5, bacanja 4/6), 6 skokova te po jednu asistenciju i osvojenu loptu. Antin najraspoloženiji suigrač bio je Collin Sexton (27p, trice 5/6), dok su kod sastava iz Detroita prednjačili Wayne Ellington (25p) i standardno odlični Andre Drummond (21p-21s-5a).

MARIO HEZONJA je i utakmicu u Torontu započeo u petorci ‘Knicksa’, ali se ni on ni suigrači u Kanadi nisu dobro proveli. Konačnih ‘minus 36’ sve govori o odnosu snaga dviju momčadi, ipak ‘Raptorsi’ nisu ‘Lakersi’. Dubrovčanin je postigao 8 poena za 27 minuta igre, uz jako loš šut 3/10 (trice 0/3, bacanja 2/2), a uz koševe imao je i 5 skokova, 3 asistencije i 2 osvojene lopte. Kod ‘Raptorsa’ se svih 12 igrača upisalo u strijelce, a najviše poena ubacio je Jeremy Lin (20), dok je kod ‘Knicksa’ najefikasniji bio Allonzo Trier (22p).

‘Pacersi’ nisu mogli do pobjede na terenu jakih ‘Blazersa’. Namučio ih je domaći organizator igre Damian Lillard koji je uz 30 ubačenih poena podijelio i 15 asistencija. BOJAN BOGDANOVIĆ je odigrao još jednu utakmicu u kojoj je postigao dvocifreni broj poena (15), a bio je drugi strijelac svoje momčadi, odmah iza odličnog Mylesa Turnera (28p-10s). Težak raspored ‘Pacersima’ je već ‘oteo’ 3. mjesto Istoka, a četvrto im ugrožavaju ‘Celticsi’ sa kojima će se najvjerojatnije sastati u prvoj rundi playoffa.

Novi poraz doživio je i DRAGAN BENDER čije su ‘Sunse’ u Phoenixu nadigali ‘Bullsi’ predvođeni centrom Robinom Lopezom (24p-7s). Devin Booker i Deandre Ayton su za domaće ubacili po 25 poena, dok je Dragan kao član prve petorke za 24 minute igre ubacio 4 poena (šut 2/5), uz 3 skoka, te po jednu blokadu i asistenciju.

‘Utah Jazz’ je predvođen Donovanom Mitchellom (19p) kao gost slavio na terenu ‘Wizardsa’ u Washingtonu (Jabari Parker 19p-7s), dok su ‘Nuggetsi’ ostvarili pobjedu nad ‘Celticsima’ u njihovom TD Gardenu. Najraspoloženiji u redovima gostiju iz Denvera bio je Nikola Jokić (21p-13s-7a), a među domaćim igračima Kyrie Irving (30p-5s). Ovom pobjedom ‘Nuggetsi’ su već osigurali nastup u doigravanju, prvi put nakon sezone 2012/13. Posebnu pažnju noćas je u Bostonu dobio bivši igrač ‘Celticsa’ Isaiah Thomas: https://www.youtube.com/watch?v=Yh6Zc7L1Ax4.

‘Heat’ je iznenadio ‘Thunder’ u Oklahoma Cityju, ponajviše zahvaljujući sjajnom učinku s klupe iskusnih Gorana Dragića (26p-5s-11a, trice 6/9) i Dwyanea Wadea (25p-5a). Domaći su igrali bez kažnjenog Russella Westbrooka, a njihov prvi strijelac očekivano je bio Paul George (31p-9s-5a).

Porazom u San Antoniju aktualni prvaci ‘Warriorsi’ ugrozili su prvo mjesto Zapadne konferencije koje sada dijele sa ‘Nuggetsima’. Umjesto DeMarcus Cousinsa igrao je novopridošli Australac Andrew Bogut, počevši u petorci uz kvartet ‘All-Star’ igrača od kojih su najefikasniji bili Steph Curry (25p-7s-8a, 6 trica) i Kevin Durant (24p). ‘Spurse’, kojima je ovo bila već deveta pobjeda u nizu, uobičajeno su predvodili DeMar DeRozan (26p-9s-8a) i LaMarcus Aldridge (23p-13s).

Odlična i dramatična utakmica odigrana je u Dallasu gdje su gosti iz New Orleansa slavili tek nakon odigranog produžetka. Susret su obilježila dvojica igrača sa ‘triple-double’ učincima – kod ‘Mavericksa’ to je uspjelo Luki Dončiću (29p-13s-10a), a kod ‘Pelicansa’ Elfridu Paytonu (19p-10s-11a), kojemu je to bio peti uzastopni takav učinak. Prvi strijelac susreta bio Julius Randle (30p-9s), a susret je obilježio i veliki Nijemac Dirk Nowitzki koji je od Wilta Chamberlaina preuzeo šesto mjesto na vječnoj tablici NBA strijelaca: https://www.youtube.com/watch?v=6IL3Tx_RaSw. Ispred njega su još Kareem Abdul-Jabbar, Karl Malone, Kobe Bryant, LeBron James i Michael Jordan.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE