Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Èetvorka izaziva Paula u natjecanju vještine

Jedan od današnjih All-Star dogaðaja u Staples Centru u Los Angelesu biti æe natjecanje u vještini. Stephen Curry (Warriors), Derrick Rose (Bulls), John Wall (Wizards) i Russell Westbrook (Thunder) pridružitit æe se veæ prije odreðenom sudioniku Chrisu Paulu u natjecanju koje službeno nosi ime 2011 Taco Bell Skills Challenge. Košarkaš Hornetsa jedini je direktno izabrani natjecatelj dok su ostala èetvorica odabrani glasovanjem navijaèa putem interneta.

Po prvi puta su NBA i sponzor natjecanja Taco Bell pružili fanovima moguænost da svojim glasovima odrede sudionike ovoga natjecanja. Od 27. sijeènja do 15. veljaèe trajalo je glasovanje izmeðu osam kandidata, a osim odabrane èetvorke u konkurenciju su bili još Baron Davis (Clippers), Tyreke Evans (Sacramento), Derek Fisher (Lakers) i Tony Parker (Spurs).

Stephen Curry trenutno je vodeæi igraè NBA lige u postotku slobodnjih bacanja (.941). Prošle sezone bio je jedan od najboljih novaka lige sa 6 asistencija i 18.4 koševa po utakmici. Na ovogodišnjem All-Star vikendu sudjelovao je veæ u T-Mobile Rookie Challengu. Derrick Rose ove godine je odabran u poèetnu petorku Istoka u All-Star utakmici koja se održava u nedjelju te je jedini igraè u ligi koji je i meðu deset najboljih strijelaca (24.5 k/po utakmici, 8. u poretku) i deset najboljih asistenata (8.2 a/po utakmici, 9. u poretku). John Wall bio je prvi izbor na prošlogodišnjem draftu, a trenutno je sedmi po ukupnom prosjeènom broju asistencija (8.9 a/po utakmici) te drugi strijelac meðu novacima u ligi sa 15 koševa po utakmici. Takoðer je sudjelovao na sinoænom Rookie Challengu. Russell Westbrook je debitant na All-Star utakmici i jedini igraè u NBA koji ima 22 koša, 8 asistencija te 5 skokova u prosjeku. Peti natjecatelj Chris Paul vodeæi je po broju ukradenih lopti u ligi te èetvrti ukupno po broju asistencija (9.6 po utakmici).

Ovogodišnje natjecanje u košarkaškoj vještini imati æe i dobrotvorno znaèenje jer æe na kraju natjecanja jedan uèenik dobiti punu školarinu od 30 000 dolara, dok æe još èetvorica drugih uèenika takoðer biti nagraðeni sa jednom vrstom stipendije. Tko æe od mladiæa ili djevojaka dobiti punu školarinu ovisiti æe od toga koji igraè æe pobjediti u natjecaju u vještini.

Taco Bell Skills Challenge je natjecanje koje je prvi puta predstavljeno na All-Star vikendu 2003. u Atlanti i u njemu sudjeluje 5 igraèa u dva kruga. Izazov se sastoji od zapreka koje igraèi moraju riješiti pomoæu driblinga i dodavanja, uz šuterske pozicije s kojih moraju pogoditi koš. Svi igraèi moraju pokazati poznavanje u rukovanju sa loptom dok prolaze poligon. Dva igraèa sa najboljim vremenom u prvoj rundi prelaze u drugu rundu.

Prošle sezone pobjednik ovoga natjecanja bio je Steve Nash sa vremenom od 29.9 sekundi koliko mu je trebalo da proðe poligon. Nash i Dwyane Wade jedini su dva puta osvajali ovo natjecanje od kada se održava.

Taco Bell Skills Challenge dio je All-Star programa pod punim nazivom NBA All-Star Saturday Night presented by State Farm, a unutar tog veèerašnjeg programa biti æe održana još natjecanja u vještini šuta sa razlièitih pozicija na terenu, natjecanje u tricama i natjecanje u zakucavanju kao glavni dogaðaj veèeri.

Pobjednici natjecanja u vještini kroz godine:

2003 — Jason Kidd, New Jersey
2004 — Baron Davis, New Orleans
2005 — Steve Nash, Phoenix
2006 — Dwyane Wade, Miami
2007 — Dwyane Wade, Miami
2008 — Deron Williams, Utah
2009 — Derrick Rose, Chicago
2010 — Steve Nash, Phoenix

Latest Posts

NE PROPUSTITE