Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chandler i službeno u Knicksima

Konaèno je službeno; Tyson Chandler pojaèava redove New Yorka. Uspjeli su èelnici Knicksa, na èelu sa generalnim menadžerom Glenom Grunwaldom obaviti veliki posao u slaganju super-momèadi za dolazeæu sezonu.

U razmjeni triju ekipa dogovoreno je da æe Chandler iz Dallasa prijeæi u Knickse, dok æe drugim smjerom krenuti Andy Rautins.

“Ovo je važan dan za nas”, poruèio je GM Knicksa dodavši: “Potpisivanje košarkaša Tysonovog kalibra, sa iskustvom osvajanja prvaka je prilika koja se ne propušta. Njegove sjajne igre prošle sezone pokazale su njegovu vrijednost.”

U tzv. sign-and-trade razmjeni uvukli su se i Wizardsi koji æe u svemu tome dobiti iskusnog Francuza, Ronnyja Turiafa. Uz to od Knicksa su dobili još i ovlasti za izbor druge runde drafta u ljeto 2013. te trenutno nepoznati novèani iznos. Od Dallas su pak dobili pravo na dvojicu manje poznatih košarkaša; Ahmada Nivinsa i Giorgosa Printezisa.

U svemu tome Wizardsi su izgubili iskljuèivo izbor druge runde na dolazeæem draftu. Njihov pick prelazi u ruke Dallasa.

Tyson Chandler je protekle sezone pomagao Mavericksima u osvajanju NBA prstena. U prosjeku je bilježio 10,1 poen i 9,4 skokova, a izabran je u drugu obrambenu petorku lige. U karijeri je odigrao 662 utakmice, u 10 NBA sezona za èetiri razlièita kluba.

Na promjenu u sastavu oglasio se i glavni trener njujorške momèadi, Mike D’ Antoni:

“Chandler æe biti sidro naše obrane. Stoudemire, Anthony i Chandler æe biti jedna od najboljih visokih linija u ligi.”

Turiaf je protekle sezone odigrao 64 utakmice, a u prosjeku bilježio 4,2 poena (63% iz igre), 3,2 skoka i 1,4 asistenciju za 18 minuta provedenih na parketu. Mladi organizator igre, Andy Rautins je u svojoj rookie sezoni odigrao tek pet susreta protiv Bostona u playoffu bez veæeg uèinka.

A što se tièe ”nepoznatog dvojca”, Nivins je bio draftiran prije dvije godine, kao ukupno 56. Pick od strane Dallasa. U protekle tri sezone proveo je igrajuæi u Europi, na zadnje je nosio dres Belgijske Dexie. Printezis je ipak nešto poznatije ime. Na draftu 2007. Godine ga je kao ukupno 58. Pick izabrala struka Spursa. Trenutno je èlan grèkog Olympiacosa, a u Euroligi u prosjeku bilježi 8 poena i 3 skoka.

Knicksi amnestirali Billupsa

Povodom dolaska Tysona Chandlera èelnici Knicksa su ujedno bili prisiljeni odreæi se usluge iskusnog Chaunceya Billupsa koji je u posljednjoj godini ugovora trebao primiti ogromnih 14 milijuna dolara. Iskoristili su amnesty clause èime su maknuli njegov ugovor sa salary capa kako bi mogli dovesti Chandlera. Time su i omoguæili svim ekipama koje trenutno za plaæe izdvajaju manje od 58 milijuna dolara (što je granica salary capa) da daju svoju ponudu za Billupsa koji æe pripasti ekipi koja ponudi najveæi ugovor.

35-godišnji ponajbolji playmaker novog doba je u protekloj sezoni zapoèeo u dresu Nuggetsa, da bi kasnije prešao u redove Knicksa. Na kraju je sezonu završio sa prosjekom od 16,8 poena, 5,4 asistencije i 2,6 skoka.

Za kraj moramo postaviti samo jedno pitanje, koga æe struka Knicksa angažirati na mjesto organizatora jer sada su preko noæi ostali na jednom jedinom košarkašu – Toneyu Douglasu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE