Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chaney suigraè i Russella i Birda

Poznati košarkaški novinar Tomislav Pakrac i ovaj nam tjedan donosi nove zanimljivosti iz svijeta NBA lige. Ovoga puta saznajte nešto o oèevima i blizancima u NBA ligi te poneki rekord koji æe teško biti oboren.

Don Chaney jedini je igraè u NBA povijesti koji je bio suigraè Billa Russella i Larryja Birda.

Najveæi ugovor u NBA povijesti ima superzvijezda Los Angeles Lakersa Kobe Bryant, 136 milijuna dolara na 7 godina. U jednoj sezoni najviši ugovor je imao Michael Jordan (33 milijuna u sezoni 1997/98).

Butch van Breda Kolff i Mike Dunleavy jedini su oèevi koji su vodili utakmicu, a da je za protivnièku ekipu igrao njihov sin. Jan van Breda Kolff je u dresu New York Netsa zabio 6 koševa protiv New Orleansa 9. studenog 1976. Mike Dunleavy i Mike Dunleavy Jr. su se veæ nekoliko puta susretali na utakmicama.

Osim Brooka i Robina Lopeza, koji su posljednji par braæe blizanaca, u NBA je igralo još 4 braæe blizanaca: Tom i Dick van Arsdale, Horace i Harvey Grant, Jason i Jarron Collins, Joe i Stephen Graham.

Najbolji start u povijesti lige imaju Washington Capitolsi iz sezone 1950/51. koje je vodio Red Auerbach i Houston Rocketsi iz 1994 koje je vodio Rudy Tomjanovich. Obje momèadi startale su u sezonu 15-0!

Latest Posts

NE PROPUSTITE