Tuesday, June 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Charles Oakley: “Patrick Ewing je glavni krivac za neuspjehe Knicksa 90-ih”

New York Knicksi su 90-ih godina prošlog stoljeća uvijek bili među glavnim konkurentima za NBA naslov. Nedostatak, pa čak bi mogli reći i njihov glavni hendikep je bio da je u tom vremenskom razdoblju dominirao Michael Jordan, a Chicago Bullsi su čak pet puta bili bolji od njih u doigravanju od 1991. do 1998.

Knicksi su ipak u tom razdoblju uspjeli doći do velikog NBA finala 1994. godine kada se Jordan povukao iz košarke na godinu dana. New York je u sedam utakmica “pao” protiv Hakeema Olajuwona i Houston Rocketsa.

Patrick Ewing bio je uvjerljivo najbolji igrač Knicksa, a tada je bio jedan od najboljih NBA igrača, ali njegova nemogućnost da New Yorku donese toliko željeni NBA naslov rezultirala je pomalo napetim odnosom između njega i navijača.

Većina navijača Knicksa cijeni Ewinga zbog svega što je učinio za najvredniju NBA franšizu, no njegov bivši suigrač Charles Oakley ne misli tako, budući da je nedavno okrivio Ewinga zbog neuspjeha Knicksa 90-ih:

Nikad nas nije “nosio” na svojim leđima, onako kako vođa to i treba činiti. Čim je došla teška situacija, on je odustao, rekao je Oakley Damonu Amendolari iz CBS Sports Radio.

U 15 sezona s Knicksima, Ewing je upisao 11 All-Star nastupa i redovito je u prosjeku imao 25 ​​poena i 10 skokova po utakmici, tako da je teško samo njega kriviti za neuspjeh momčadi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE