Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Charlotte Bobcatsi otpustili trenera Mikea Dunlapa

Teško je reći da je jedna NBA momčad napredovala kada ostvari dvadeset i jednu pobjedu tijekom regularnog dijela prvenstva, ali ako su u pitanju Charlotte Bobcatsi onda je i to moguće, budući da su Bobcatsi u prošloj sezoni pobijedili u tek sedam utakmica.

Takav napredak nije zadovoljio upravu kluba koja se odlučila na rastanak s dosadašnjim trenerom Mikeom Dunlapom. Podsjećamo, Bobcatsi su ovu sezonu okončali kao druga najlošija momčad lige s omjerom 21-61, a lošiji od njih je samo Orlando Magic (omjer 20-62)

Dunlap je na klupi Bobcatsa proveo samo jednu sezonu, raspolažući igračkim kadrom s kojim bi i veće trenerske veličine teško ostvarile značajniji uspjeh. Jedan od glavnih operativaca iz uprave Bobcatsa Rod Higgins o otpuštanju trenera Dunlapa rekao je: “Generalni menadžer Rich Cho i ja konzultirali smo se na kraju sezone kako bi procijenili koliko je ovo bila uspješna godina za momčad. Na koncu smo došli do zaključka da nam treba promjena glavnog trenera. Želimo se zahvaliti treneru Dunlapu na suradnji i poželjeti mu puno uspjeha u budućem radu.”

Trener Dunlap prethodno u svojoj karijeri nije imao iskustvo vođenja NBA momčadi, u protekloj sezoni bio je pomoćni trener na sveučilištu St. John’s. Vlasnik Bobcatsa, proslavljeni Michael Jordan odlučio se za Dunlapa nadajući se da će njegovo iskustvo rada s mladim igračima pomoći mladoj ekipi Charlottea. Treba znati i to da su Charlotte Bobcatsi small market franšiza koja ne troši mnogo, kako na igrače, tako i na trenere, momčad je tek u nastajanju, i bit će zanimljivo vidjeti tko će biti Dunlapov nasljednik i hoće li uprava kluba nastaviti s politikom mladih trenera. Bilo kako bilo, novog trenera ove momčadi očekuje težak posao.

Latest Posts

NE PROPUSTITE