Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Charlotte: Dvije godine patnje do novog poèetka

Ekipa Michaela Jordana nakrcala se preplaæenim igraèima i sada mora èekati još dvije sezone kako bi se riješila tih ugovora. Zbog toga æe teško privuæi neko zvuènije pojaèanje i vjerojatno im predstoji borba za posljednja mjesta na Istoku, odnosno hvatanje što bolje pozicije za sljedeæi draft koji æe biti krcat talentiranim igraèima.

Zaštiæeni igraèi:
Dante Cunningham

Bobcatsi imaju samo jednog zaštiæenog igraèa, Dantea Cunninghama. Dobili su ga sredinom sezone u razmjeni s Portlandom i dosta je dobro igrao, ubacivao 9 poena i hvatao 4 skoka po utakmici tako da bi ga Bobcatsi mogli zadržati. Trenutno mu za zadnju sezonu ugovora pripada 1 milijun dolara, taj iznos æe vjerojatno trebati poveæati, ali ne previše, tako da se oèekuje njegov ostanak meðu Bobcatsima.

Nezaštiæeni igraèi:
Kwame Brown, Dominic McGuire, Joel Przybilla, Garrett Temple

Brown æe kao visoki igraèi privuæi nešto interesa od raznih ekipa, no Bobcatsi ipak ostaju favoriti za njegovo ponovno potpisivanje. McGuire æe vjerojatno sreæu potražiti u nekoj drugoj ekipi, dok je situacija oko Przybille zasad neizvjesna. Postoje prièe da æe on okonèati svoju profesionalnu karijeru koja je velikim dijelom bila ogranièena zbog nekoliko ozljeda. Ukoliko se pak odluèi još igrati i on æe privuæi interes nekoliko ekipa te je neizvjesno gdje bi mogao nastaviti karijeru. Temple æe pak cijelu sezonu provesti igrajuæi za Junior Pallacanestro Casale iz Italije.

Igraèi pod ugovorom:
Corey Maggette, Boris Diaw, Tyrus Thomas, DeSagna Diop, Matt Carroll, D.J. Augustin, Eduardo Najera, Gerald Henderson, D.J. White

Bobcatsi pod ugovorom trenutno imaju 9 igraèa od kojih nekoliko zaraðuje više nego što to zaslužuju pa nisu u stanju boriti se za najveæa imena ovogodišnjeg prijelaznog roka. Jedini igraè koji ima dugogodišnji ugovor je Tyrus Thomas, dok æe svima ostalima u roku od dvije sezone ugovor isteæi i tada æe Charlotte krenuti u izgradnju nove momèadi. Do tada æe vjerojatno biti na dnu Istoène konferencije i nadati se da æe uspjeti putem sljedeæeg drafta dobiti potencijal za buduænost.

Govoreæi o njihovoj buduænosti treba spomenuti 9. izbor drafta, Kembu Walkera koji se na sveuèilištu dokazao kao pobjednik i koji bi mogao biti predvodnik nove generacije Bobcatsa ukoliko ispuni svoj potencijal.

Kandidati za otpis ugovora:
DeSagana Diop, Boris Diaw, Corey Maggette

Postoji više kandidata za otpis ugovora, no glavni favorit je DeSagana Diop. Visoki Senegalac prošle je sezone bio na prosjecima manjim od 2 poena i 3 skoka a zaradio je oko 6 milijuna dolara. Ove i sljedeæe sezone ugovorom bi mu trebalo pripasti oko 14 milijuna, što zaista nema smisla plaæati veæ ga se treba odmah riješiti. Na taj naèin oslobodit æe si još nešto prostora pod salary capom i tako pokušati dovesti neko pojaèanje, no kao što smo spomenuli, za 2 sezone æe doæi do ponovne izgradnje momèadi praktièki ”od nule”.

Latest Posts

NE PROPUSTITE