Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Charlotte Hornetsi već spremni na promjene?

Tijekom ljeta, mala momčad iz Charlottea ukrala je naslovnice medija. Promijenili su ime, boje i izgled, a u svjetlu solidne sezone i dobre borbe u doigravanju, činilo se tada, promijenili su i gubitničke navike. All Star centru Alu Jeffersonu pridodana je mlada zvijezda iz Indiane Lance Stephenson, daroviti play Kemba Walker nagrađen je bogatim ugovorom (4 godine, 48 milijuna) i činilo se kako su Stršljeni spremni za let prema vrhu konferencije.

Međutim, priča na terenu izgledala je potpuno drukčije. Charlotte je loše započela sezonu, Stephenson se pokazao kao potpuni promašaj (manje od 10 koševa u prosjeku uz 37% šuta), skupile su se samo četiri pobjede, i nakon devet poraza zaredom zazvonila su zvona za uzbunu. Prema pisanju Zacha Lowea s portala Grantland.com:

„Hornetsi, prema izvorima iz lige, agresivno traže mogućnosti za zamjene. Aktivno traže pojačanja na krilu i krilnom centru i spremni su zamijeniti bilo koga osim Walkera i Jeffersona.“

Walker i Jefferson su jedine donekle svijetle točke momčadi. Riječ je o dva najbolja strijelca i skakača (Jefferson), odnosno asistenta (Walker). Rookieji koje su odabrali na draftu (Noah Vonleh, P.J. Hairston) obećavali su puno, a donijeli malo. Prošlogodišnja peta obrana lige danas tavori na 22. mjestu, a loš napad nije ništa bolji (zadržali 25. mjesto). Iako stoji činjenica da su imali jedan od najgorih rasporeda u istočnoj konferenciji, kao i da su odigrali čak deset utakmica sa zapadnim momčadima (samo jedna pobjeda i 9 poraza), ova sezona opasno miriši na veliko razočaranje, tako da odgovorni u Charlotteu na čelu s Michaelom Jordanom očito pokušavaju spasiti stvari dok ne bude prekasno.

Latest Posts

NE PROPUSTITE