Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Charlotte nastavlja s porazima, Dallas s pobjedama

Polako se u formi dižu NBA prvaci, košarkaši Dallasa. Nakon tri startna poraza u veljaèi, u ponedjeljak naveèer su pobjedom protiv Los Angeles Clippersa 96:92 došli do èetvrte pobjede zaredom.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: LeBron James (35)
  • Asistencije: Steve Nash (14)
  • Skokovi: Kevin Love (15)
  • Ukradene lopte: Greivis Vasquez (3)
  • Blokade: Kenyon Martin (4)

Kljuèna osoba u pobjedi je bio Dirk Nowitzki koji je ukupno ubacio 22 poena, ali je u završnih šest minuta uglavnom sam trpao koš Clippersa. Nastavila se tako loša serija rezultata Clippersa u ovom teksaškom gradu buduæi da su posljednji put tamo pobijedili 2006. godine. Ovom prilikom mogu žaliti i zbog indisponiranog Blakea Griffina pri šutu s linije slobodnih bacanja. Naime, promašio je sedam od devet takvih šuteva, a neki su bili prilièno bitni. Kod gostiju je Caron Butler ubacio 23, Griffin 20, a Chris Paul 16 uz devet asistencija.

Miami je lako slomio Milwaukee na gostovanju sa 114:96, te je time došao do omjera 22-7. Gledajuæi uvodnih 29 utakmica u sezoni ovo je za Miami izjednaèenje najboljeg starta u sezoni. Isti su omjer ostvarili u sezoni 1996/97 i 2004/05. Najbolji su igraèi, naravno, bili LeBron James s 35 poena i osam skokova, te Dwyane Wade s 22 poena.

Charlotte je najslabija momèad lige, a u ponedjeljak su košarkaši te momèadi pretrpjeli i petnaesti poraz zaredom. Nisu baš imali previše šanse niti doma protiv Philadelphije. Gosti su slavili 98:89 uz najboljeg igraèa Williamsa koji je ubacio 23 poena, te Younga koji je dodao 20 uz šest skokova.

Orlando voli igrati protiv Minnesote, dobio ih je sedmi put zaredom. Ovaj put je bilo 102:89 što je za Lovea, Rubija i društvo èetvrti poraz u nizu. Èak je šest igraèa Orlanda zabilo u ovoj utakmici dvoznamenkasti broj poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE