Monday, December 11, 2023

ZADNJE OBJAVE

Chauncey Billups: Flip Saunders oživio je moju karijeru

NBA svijet još uvijek oplakuje smrt Flipa Saundersa. Svakodnevno se objavljuju nove izjave o košarkaškoj i ljudskoj veličini legende Minnesote Timberwolvesa. Posljednji je u nizu razigravač Chauncey Billups koji je pet godina proveo pod Saundersovim okriljem. Prvo dvije godine (2000.-2002.) u dresu Timberwolvesa, a potom i u Detroit Pistonsima između 2005. i 2008. godine.

Billupsu je Minnesota bila četvrto stajalište u isto toliko godina i tek je tamo pod vodstvom Saundersa pronašao svoju igru koja će procvjetati u Detroitu. Billups je izjavio: „Flip je uvelike zaslužan što sam postao igrač kakav jesam. To mi je bila četvrta momčad u četiri sezone. Da nije bilo Flipa, tko zna kako bi moja karijera završila. I za sve su zaslužni njegov sustav i trenerske sposobnosti. Prislio me da naučim kako igrati košarku i znati treću i četvrtu opciju u napadu. Zaista sam tužan. Izgubili smo velikog čovjeka.“

Ako samo bacite pogled na Billupsovu statistiku vidjet ćete o čemu priča. Značajno je poboljšao ukupni postotak šuta (s 34 na 42%), u drugoj sezoni u Minnesoti imao je najveći broj asista po utakmici do tada (5,5) te je smanjio i broj izgubljenih lopti po susretu. Kao što sam već spomenuo, Flip i Chauncey nastavili su suradnju 2005. godine te su tri godine zaredom bili prvaci svoje divizije i igrali u tri uzastopna konferencijska finala.

Latest Posts

NE PROPUSTITE