Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chauncey Billups novi trener Portlanda

Ono što se pričalo posljednjih dana, sada je dobilo i službenu potvrdu. Chauncey Billups novi je trener Portland Trail Blazersa. Poznat pod nadimkom “Mr. Big Shot”, do sada je obavljao dužnost pomoćnog trenera u LA Clippersima, ali sada je potpisao petogodišnji ugovor za mjesto glavnog trenera u Portlandu.

Tijekom igračke karijere promijenio je 7 NBA klubova, a najzapaženije igre pokazao je u Detroit Pistonsima s kojima je osvojio i poznati naslov 2004. godine. U tom povijesnom pohodu Pistonsa, Billups je imao značajnu ulogu jer je proglašen najkorisnijim igračem finala. U ulozi igrača snalazio se sasvim dobro, od 2006. do 2010. godine ubilježio je 5 uzastopnih nastupa na All-Star utakmici.

Billupsu je ovo prvi posao glavnog trenera u NBA i biti će zanimljivo vidjeti hoće li se u toj ulozi snaći jednako dobro kao i u igračkoj. Naravno, puno će ovisiti o aktivnostima uprave, odnosno ostanku glavnih zvijezda (primarno Damiana Lillarda) i o dolasku nekih novih kvalitetnih igrača s kojima bi Blazersi ipak trebali odigrati zapaženiju ulogu u playoffu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE