Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chauncey Billups se ubrzo vraæa na teren

Chauncey Billups, organizator igre Denver Nuggetsa najvjerojatnije æe propustiti i , 1sljedeæe dvije utakmice svoje ekipe zbog ozljede prepone koju je zadobio na utakmici protiv Houston Rocketsa, 16. prosinca. 34-godišnji košarkaš tako neæe moæi sudjelovati na veèerašnjoj utakmici protiv Kingsa i nakon toga protiv Jazza.

Bivši košarkaš sveuèilišta Colorado, za koje je u prosjeku bilježio 18,4 koša,  bio je sudionik popularnog tradea sa Detroit Pistonsima kada je drugim putom krenuo veliki Allen Iverson.

Sudbina Iversona je svima poznata, nakon borbe u Pistonsima i Grizzliesima vratio se u svoju Philadelphiu, dok je Billups pretvorio Denver iz prosjeène ekipe u momèad koja se bori za naslov prvaka. Prošle godine su u šest utakmica izgubili od Los Angeles Lakersa, koji su nakon toga protiv Magica osvojili novi naslov.

Karijeru je poèeo u Raptorsima, a nakon toga otišao u Detroit gdje je 2004. godine osvojio naslov prvaka, a bio je proglašen i za najboljeg igraèa tadašnjeg Finala protiv San Antonio Spursa.

Billups sada tvori jedan od najboljih tandema u ligi zajedno sa Carmelom Anthonyem. Trenutno je na prosjeku od 17,1 koša i 5,7 asistencija po susretu, a njegov Denver je trenutno treæi na jakom Zapadu sa 20 pobjeda u 31 utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE