Friday, December 1, 2023

ZADNJE OBJAVE

Chiacgo Bullsi poslali Korvera u Hawkse

Chicago Bullsi i Atlanta Hawksi napravili su razmjenu kojom je Kyle Korver postao novi igraè Hawksa.

Ovaj ubojiti šuter za tri poena napušta Bulle nakon dvije sezone provedene u Chicagu. Bullsi æe u zamjenu dobiti za sada nepoznat iznos novca te jednu trade iznimku koju mogu upotrijebiti pri buduæim razmjenama. Korver je kao èlan “Bikova” postizao 8,2 poena i 2,1 skok po utakmici.

Korverov ugovor istièe na kraju sljedeæe sezone, a za tu jednu godinu zaradit æe 5 milijuna dolara. Hawksi tako nastavljaju s popunjavanjem praznine koja je nastala razmjenom Joea Johnsona u Brooklyn Netse. Dovedeni su šuteri Lou Williams i Anthony Morrow, a sada i Korver koji æe se s njima dvojicom boriti za minutažu na parketu.

Možemo još spomenuti i kako su Hawksi i službeno otpustili Jordana Farmara, kojega su dobili u spomenutoj razmjeni Johnsona u Netse. Farmar napušta NBA ligu te bi trebao sljedeæe tri godine provesti u Turskoj, u redovima Anadolu Efesa.

Što se Bullsa pak tièe, jedino pojaèanje koje su za sada doveli je rookie Marquis Teague, dok su ostali bez C.J. Watsona, Ronniea Brewera i sada Korvera, a nepoznata je sudbina i ostalih slobodnih igraèa Omera Asika, Mikea Jamesa, Johna Lucasa i Briana Scalabrinea. Njihova prva meta ove predsezone bio je O.J. Mayo, ali on je dogovorio suradnju s Dallas Mavericksima, tako da je vrlo izvjesno da æe Bullsi krenuti u novu sezonu bez znaèajnijih pojaèanja (dogovorili su suradnju tek s Kirkom Hinrichom, ali još nije službeno potpisan njegov ugovor).

Latest Posts

NE PROPUSTITE