Thursday, May 9, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago bez veæih problema osigurao drugi krug

Igraèi Chicago Bullsa plasirali su se u konferencijsko polufinale gdje ih èeka pobjednik izmeðu Atlante (3 pobjede) i Orlanda (2). Bullsi su u petoj, posljednjoj utakmici u seriji demantirali sve kritièare da nisu spremni na ovogodišnji playoff, i da je teret rezultata jednostavno preveliko breme.

Krenuli su igraèi Bullsa silovito, veæ nakon tri minute imali prednost od 12 poena. Konaèno je to bio teèan napad najbolje ekipe regularne sezone. Probudio se Luol Deng (25 poena) odigravši odliènu prvu èetvrtinu. Standardno je dobar bio Derrick Rose, a svoje je pridodao i Joakim Noah. Sasvim dovoljno za 36 poena u prvih 12 minuta i vodstvo od 11 poena.

U drugoj èetvrtini su se gosti uspjeli spustiti i ispod 10 poena, te zahvaljujuæi problemima sa osobnim pogreškama (Rose, Boozer i Noah) imali su nadu za potencijalno novo iznenaðenje.

Rose je u poèetku treæe èetvrtine napravio èetvrti prekršaj, èime je bio prisiljen napustiti teren, no ekipa Bullsa se tada bez njega potpuno raspala i Pacersi su uspjeli doæi na svega èetiri poena zaostatka, 57:61. Tada (po)najbolji trener ove sezone, Tom Thibodeau šalje Rosea na teren riskiravši mu i petu osobnu pogrešku.

Rose je odlièno odreagirao, prvo asistira Gibsonu za dva poena svoje momèadi, a nakon toga je vezao i dvije uzastopne trice, a uz to u obrani je pod košem blokirao pokušaj šuta Roya Hibberta. Dodao je u toj èetvrtini još jednu tricu, tri je u tom razdoblju dodao i njihov obrambeni specijalist Keith Bogans (5/7 za tri, 15 poena) i susret je bio odluèen.

Bullsi su sasvim zasluženo, bez veæih poteškoæa uspjeli pobijediti Pacerse, te ujedno potvrdili kako ova momèad nije zaboravila igrati u napadu. Obrana nije nikada ni bila sporna.

Kod poražene momèadi je Danny Granger ubacio 20 poena, dok je Tyler Hansbrough pridodao 14 poena i 11 skokova. Kod Bullsa je Deng upisao 24 poena, 7 asistencija i 6 skokova, Rose je ubacio 25, Noah je upisao 14+8, dok je Korver upisao 13 poena.

Za kraj dodajmo kako æe Bullsi sada imati nekoliko dana za odmor jer Atlanta i Orlando imaju još na rasporedu najmanje jednu utakmicu. Dodatni predah æe im zasigurno dobro doæi. Vidljivo izraubani igraèi, primjerice Derrick Rose koji je bio upitan za nastup na današnjem susretu, i Carlos Boozer koji nakon sredine treæe èetvrtine se nije vraæao na parket sigurno trebaju po koji dan za dodatnu rehabilitaciju tijela i saniranja ozljeda.

Latest Posts

NE PROPUSTITE