Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago: Bez veæih promjena

U redovima Chicaga ove su se godine ‘oèistili‘ trojice nepotrebnih košarkaša, Rasuala Butlera, Briana Scalabrinea i Kurta Thomasa. Na drugoj strani puno više briga æe im predstavljati ugovor Derricka Rosea koji æe na ljeto postati zaštiæeni slobodni igraè.

Zaštiæeni:
/

Chicago Bullsi, kao i Atlanta Hawksi, nemaju na raspolaganju niti jednog zaštiæenog slobodnog košarkaša.

Nezaštiæeni:
Rasual Butler, Brian Scalabrine, Kurt Thomas.

Rasual Butler se ove godine okušao u španjolskoj ACB lige, toènije u Gran Canariji. Isto tako u Europu je otišao i Brian Scalabrine, potpisavši za talijanski Benetton Treviso. Meðutim obojica su iskoristili klauzulu povratka u NBA nakon završetka štrajka. Hoæe li to biti ponovno u dresovima Bullsa ili negdje drugdje vidjeti æemo u dolazeæim danima.

Spomenimo još Kurta Thomasa, košarkaša koji je veæ 60-ak dana u 40. godini života i dalje ne odustaje od profesionalne košarke. Trenutno je postavljen kao slobodan košarkaš, na raspolaganju svim momèadima kojima je potrebno centarsko iskustvo.

Pod ugovorom:
Carlos Boozer, Luol Deng, Joakim Noah, Derrick Rose, Kyle Korver, Ronnie Brewer, C.J. Watson, Omer Asik, Keith Bogans, Taj Gibson, John Lucas.

Èelnici Chicago Bullsa isto tako nemaju veæih poteškoæa što se tièe njihovog ovogodišnjeg sastava. Najbolji igraè prošle sezone, Derrick Rose je i dalje tu. Meðutim Rose u nadolazeæoj godini postaje zaštiæeni slobodni igraè, i to æe zasigurno postavljati Bullsima najviše poteškoæa; kako zadržati Rosea na duži rok u svojim redovima.

Tu su i visoki igraèi, predvode ih Carlos Boozer i Joakim Noah. Naravno ne smijemo izostaviti ni backup košarkaše poput Taja Gibsona i Omera Asika koji imaju važne uloge u momèadi. Najveæa ‘rupa‘ je na mjestu krila gdje trenutno imaju pod ugovorom samo Luola Denga. Bekovska pozicija i dalje je puna, tu su Bogans, Brewer, Korver.

Što se tièe zamjene za Rosea i tu su popunjeni sa C.J. Watsonom i Johnom Lucasom. No isto tako ne smijemo zaboraviti i na ovogodišnji izabrani trojac na draftu: Norris Cole, Jimmy Butler i Malcolm Lee.

Kandidat za otpis ugovora:
/

Iako nekoliko igraèa možda ima prevelike ugovore, èelnici Bullsa vjerojatno æe zadržati amnesty clause i iskoristiti ga nekom sljedeæom prilikom kada bude imalo više smisla za to.

Latest Posts

NE PROPUSTITE