Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago Bulls

Kakav će biti Derrick Rose kada se vrati, mogu li Bullsi s njim do naslova i mogu li ostati zdravi? To su samo neka od pitanja koja si postavljaju navijači i čelnici kluba pred novu sezonu. Da li će ovo biti, kako kažu u organizaciji, “posebna sezona” ili ne, vidjet ćemo kroz kojih par mjeseci, a do tada se možemo samo pitati.

Trenutni roster za sezonu 2013./14.:

Derrick Rose, Carlos Boozer, Luol Deng, Joakim Noah, Taj Gibson, Kirk Hinrich, Mike Dunleavy, Jimmy Butler, Tony Snell, Marquis Teague, Kalin Lucas, Patrick Christopher, Erik Murphy, Nazr Mohammed, Dexter Pittman

Došli:
Mike Dunleavy, Tony Snell, Lucas Kalin, Patrick Christopher, Erik Murphy, Dexter Pittman

Otišli:
Richard Hamilton, Nate Robinson, Marco Belinelli, Daequan Cook

Prošle su sezone igrači Chicaga svojom borbenošću i požrtvovnošću te dobrim igrama u obrani ostvarili omjer 45-37, te su zauzeli peto mjesto Istočne konferencije. Zaustavili su čak dva velika niza pobjeda, onaj od 27 Miami Heata, te 12 od New York Knicksa. Bilo je tu svega, od eksplozija Natea Robinsona, te sve do izgubljenih utakmica sa zvukom sirene. Cijelu sezonu se govorilo i nagađalo kada će se vratiti Rose. Taj se povratak u konačnici nije dogodio, te se može reći da su nominalno bez svoje prve zvijezde ostvarili sasvim pristojne rezultate.

Kada se govori o obrani, ona je bila gotovo sve utakmice na razini, ali je zato neprisustvom Rosea napad strašno trpio. Ulaskom u doigravanje se susreću s Brooklyn Netsima te vode izjednačenu borbu. Uz ozljede Hinricha, Denga i Noaha uspijevaju pobijediti u sedmoj utakmici igranoj u Brooklynu uz fantastičnu utakmicu Noaha (24 poena, 14 skokova, 6 blokada). U drugom krugu nailaze na kasnije prvake Miami Heat. Iako gube seriju 4:1, pokazuju borbenost i želju, ali LeBron i društvo su jači.

Ulaskom u novu sezonu svi se pitaju što i kako može Derrick Rose. Navijači i svi zaljubljenici u ovu franšizu će moći odahnuti samo ako će Rose biti onaj stari. On je sam prije par dana izjavio da je 110% spreman te da je brži no ikada. Šut je puno vježbao, te ga je kako sam kaže, značajno popravio. Svašta mi možemo reći, da je odlaskom Natea otišla i ona energija koju je on nosio, da je odlaskom Belinellija otišao i njegov dobar šut, da je odlaskom Hamiltona otišao onaj šampionski dašak kojeg je imao, i sve je to istina, ali isto tako sve to može biti nevažno ako uzmemo činjenicu da se u momčad vraća superstar Derrick Rose, All-Star Derrick Rose, MVP Derrick Rose. Sve će navedene gubitke premostiti ova franšiza ako dobije staroga i, brojni se nadaju, boljega Derricka Rosea.

Novi nositelji Chicagova dresa su Mike Dunleavy, Tony Snell, Lucas Kalin, Patrick Christopher, Erik Murphy te Dexter Pittman.

Dobar potez uprave je bio dovođenje odličnog šutera Dunleavyja. On će ulaziti s klupe te bi njegov šut trebao uvelike doprinijeti momčadi. Prošle je sezone u dresu Bucksa bilježio 10,5 poena uz šut od 44%, a za tri poena 43%.

Rookie Tony Snell igra na poziciji niskoga krila te bi trebao biti zamjena za Denga i Butlera. I ofenzivno i defenzivno ima prostora za poboljšanje te se može očekivati da samo napreduje. Od Erika Murphyja se očekuje da uči od Boozera i Gibsona. Dexter Pittman bi trebao biti prva zamjena Noaha te bi trebao taj posao obavljati solidno. U Miamiju je znao i bljesnuti te je time pokazao da talenta svakako ima.

I ove sezone će najveća snaga ove momčadi biti obrana na čelu s trenerom Tomom Thibodeauom. Ako svi ostanu zdravi, barem donekle, a tu se prvenstveno misli na Rosea, Chicago će biti prijetnja za sve. Najveći hendikep bi mogle biti upravo ozljede ključnih igrača.

Prognoza: Plasman među prve tri pozicije Istoka

Za očekivati je da se, ako sve bude po planu, ekipa bori za prve tri pozicije Istoka, a treba napomenuti da su također legitimni kandidati za naslov prvaka. Sve će se te najave ostvariti, ili bi se trebale ostvariti, ako Rose i društvo budu zdravi. Valjda ove sezone i hoće, nadaju se svi zaljubljenici u NBA ligu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE