Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago Bulls

Bullsi su prošle godine odigrali dobru sezonu. Nakon godinu dana pauze ponovno su se vratili u dogiravanje gdje su nam priuštili jednu od najboljih, ako ne i najbolju, prvu rundu playoffa. Branitelje naslova, Boston Celtice, odvukli su do 7. utakmice, ali to je bilo najviše što su mogli. Cijelu snimku šeste utakmice iz te serije možete pogledati na NBA.tv i prisjetiti se svih uzbuðenja.

Dobra igra u prvoj rundi pobudila je nove nade za velike rezultate u Chicagu. Svi se pitaju mogu li u novoj sezoni prikazivati igre kakve su prikazivali u doigravanju. Takoðer se pitaju može li sa zdravim Dengom odigrati još bolje i da li æe odlazak Gordona biti preveliki nedostatak za ovu mladu ekipu.

Transferi:

Bullsi nisu bili baš previše aktivni ovoga ljeta, što se tièe transfera. Glasine oko dolaska Boozera ostale su samo na tome, rekla-kazala, a sve je oèitije da uprava štedi novac za famozno ljeto 2010. godine. Svoje pripreme za ovu sezonu napravili su krajem prošle dovoðenjem Brada Millera i Johna Salmonsa iz Kingsa. Svima je bilo jasno da Ben Gordon napušta klub, samo se nije znalo kuda æe otiæi. Posao oko Gordona bio je zakljuèen veæ prošlog ljeta kada nije primio “dovoljno dobru” ponudu Bullsa za potpisivanje novog ugovora. Tijekom sezone iz uprave je izašla vijest kako uopæe nemaju namjeru zadržavat i tad je postalo službeno kako su potpuno otpisali svojeg najboljeg strijelca pa je doveden Salmons. S njime Bullsi dobivaju još jednog vrsnog šutera, ali i igraèa sa boljom selekcijom šuteva od Gordona, te igraèa koji bi u nekim kombinacijama mogao zaigrati i na krilnoj poziciji gdje æemo najèešæe gledati Luola Denga koji je prošle sezone propustio zadnjih 40 utakmica zbog ozljede.

Nakon godinu dana turneje po Europi u NBA se vratio Jannero Pargo, stari znanac. Pargo æe u Bullsima imati neslavnu ulogu zamijenine zamijene tj. Kirka Hinricha, makar Hnirichu nije strano igrat poziciju beka-šutera tako da bi se i Pargo mogao naigrati.

Sa drafta su dovedena dva visoka igraèa, 16. pick James Johnson i 26. pick Taj Gibson, koji æe se boriti za svoje mjesto ispod obruèa sa Joakimom Noahom, Tyrusom Thomasom i Brad Millerom. Na dosad odigranim utakmicama predsezone pokazali su da imaju kvalitetu i da bi se moglo na njih raèunati u nadolazeæoj sezoni.

Kljuèni igraè:

Derrick RoseDerrick Rose. Najbolji igraè u svojoj 08./09. klasi što je i dokazao osvajanjem nagrade za novaka godine. Razigravaè koji svojim atletizmom i brzinom može doæi do obruèa kad god to poželi. Veæ je u svojoj prvoj sezoni pokazao puno, ali isto tako pokazao je da tu ima još puno prostora za napredak. Da li je Rose kakvog smo vidjeli u doigravanju isti Rose kakvog æemo viðati i u narednoj sezoni teško je reæi, ali u svakom sluèaju se radi o igraèu koji æe u narednim godinama biti kamen temeljac za izgradnju Bullsa u novu silu na istoku.

Prednosti i mane:

Prednost ove ekipe je to što su još uvijek mladi i potentni. Iako na razvijanje neèijih potencijala èekamo veæ 3 godine (da mislim na Tyrusa) vjerujem da æe se èekanje isplatiti. Noah, Thomas, Rose su igraèi pred kojima je odlièna buduænost, a uz sebe imaju veæ dokazanog Denga (24 godine). Takoðer veæina igraèa u ekipi može igrati na dvije pozicije što pruža Del Negru malo više kombinacija i rješenja u napadu/obrani.

No ono zbog èega bi mogli biti zabrinuti je dužina klupe. Sve pozicije imaju dobre startere, ali kad u pitanje doðe druga postava tu bi se mogli stvarati problemi. Još ako se netko od startera ozlijedi na duže vrijeme moglo bi doæi do velikih problema – katastrofalnih.

Prognoza:

Zbog prekratke klupe i upitnog zdravlja Luola Denga mislim da Chicago ne može raèunati na neko visoko mjesto za doigravanje, štoviše bit æe na samoj granici za ulazak – kao i prošle sezone. U svojoj centralnoj diviziji vjerojatno æe zauzeti treæe mjesto, iza Clevelanda i Detroita.

Latest Posts

NE PROPUSTITE