Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago Bullsi u potrazi za šuterom

Kako se više približava poèetak trgovanja slobodnim igraèima, što bi se trebalo dogoditi 9. prosinca, tako u medijima kruži sve više glasina o raznim promjenama igraèa i nagaðanjima tko æe se boriti za kojeg slobodnog igraèa.

Što se tièe Chicago Bullsa, oni æe sigurno tražiti jednog pouzdanog šutera. Tu je ulogu prošle sezone imao Kyle Korver, ali Bullsi oèito žele igraèa koji bi redovito postizao više od 8,3 poena po utakmici, što je prosjek Korvera u regularnom dijelu sezone. Zbog toga su veæ izrazili interes za nekoliko slobodnih igraèa.

Prvo ime je Nick Young, 26-godišnji šuter Washington Wizardsa. On je u statusu zaštiæenog slobodnog igraèa tako da bilo koju ponudu Bullsa ili neke druge ekipe Washington može izjednaèiti i tako zadržati ovog igraèa. Young bi zasigurno unaprijedio napad Bullsa i dao im dodatnu dimenziju. Za Washington je u protekloj sezoni postizao 19,7 poena po utakmici, ali ondje je imao i više ovlasti za šutiranje nego što bi to bio sluèaj u moguæem angažmanu za Bullse.

Spominje se da Young želi igrati za Bullse iz razloga što bi pod vodstvom obrambenog struènjaka Toma Thibodeaua unaprijedio i obrambeni segment svoje igre i tako postao kompletniji igraè. Osim Bullsa, za ovog igraèa svoje su zanimanje istakli Denver Nuggetsi i New Orleans Hornetsi.

Jamal Crawford takoðer privlaèi interes brojnih ekipa, meðu kojima su i Chicago Bullsi. On je takoðer izrazito napadaèki orijentiran igraè koji bez problema može ubaciti 15-ak poena svakoj protivnièkoj obrani. Kao i Young, i Crawford bi unaprijedio napad Bullsa, jedino što je kod njih problem salary capa te bi se morali riješiti nekoliko igraèa ukoliko žele dovesti snažna pojaèanja.

Iako nije klasièan šuter, Bullsi su “bacili oko” i na Carona Butlera koji bi prema pisanju Yahoo!Sportsa rado zaigrao u Chicagu i tako dobio novu priliku za osvajanjem naslova, što mu je prošlo za rukom prošle sezone u dresu Dallas Mavericksa iako je drugi dio sezone, ukljuèujuæi doigravanje, bio ozlijeðen i nije igrao. Butler bi osim za Chicago volio zaigrati i za Los Angeles Clipperse, a i ostanak u Dallasu je realna opcija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE