Tuesday, April 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago na vrhu Istoka, Granger zabio za pobjedu

Pobjedom 98-79 protiv slabih Washington Wizardsa košarkaška momèad Chicago Bullsa stigla je do omjera 48-18, najboljeg u Istoènoj konferenciji NBA lige.

Washington tako i dalje nastavlja svoju iznimno lošu sezonu na gostovanjima (tek jedna pobjeda u 31 utakmici), a Bullsi uživaju u sjajnom razdoblju te sada sami s vrha ljestvice gledaju na favorite za osvajanje lige – Boston Celticse, Miami Heat i Orlando Magic. I to po prvi puta, u ovako kasnom razdoblju osnovnog dijela lige, od šampionske sezone 1997/98. Pobjeda protiv Washingtona ostvarena je bez Carlosa Boozera i Joakima Noaha, a Bullsima je bila ukupno sedma uzastopna. Za nju su najviše povukli Derrick Rose (23 poena, sedam asistencija) i Luol Deng (20 koševa, sedam skokova).

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Joe Johnson (36)
  • Asistencije: Jason Kidd (14)
  • Skokovi: Kurt Thomas (15)
  • Ukradene lopte: John Wall (4)
  • Blokade: JaVale McGee (12)

S druge strane najviše je ubacio rookie Jordan Crawford (27), dobar bio i John Wall (17 poena, 11 skokova, sedam asistencija, ali i sedam izgubljenih lopti), dok je rijedak triple-double uèinak, s blokadama, ostvario JaVale McGee. Utakmicu je završio s 11 koševa, 12 skokova i 12 blokada. Posljednji puta u NBA ligi 12 blokada jednoga igraèa viðeno je u ožujku 2001. Ostvario ih je Torontov Keon Clark.

Inaèe, apsolutni rekord lige po broju blokiranih šuteva na jednoj utakmici drži Elmore Smith (LA Lakers, 1973.). Igraèima Portland Trail Blazersa blokirao ih je 17. Rekord Washingtona, tada Bulletsa, u vlasništvu je pokojnog Manutea Bola koji je u svojoj rookie-sezoni 15 puta blokirao igraèe Atlanta Hawksa.

Unatoè èak 60 posto preciznosti šuta iz igre košarkaši Dallas Mavericksa poraženi su kod Portland Trail Blazersa 104-101. Dirk Nowitzki je za poraženi sastav ubacio 28 poena i uhvatio jedanaest lopti, a LaMarcus Aldridge za pobjednike ostvario uèinak od 30 koševa i osam skokova. Dobar je s klupe bio i Brandon Roy s 21 poenom, pa je Portland napredovao sa sedmog na šesto mjesto Zapada. Istovremeno, Dallas je s drugog pao na treæe.

Zanimljivo je bilo i u ogledu Indiana Pacersa i New York Knicksa. Pobjedu je ostvario domaæin šutom Dannyja Grangera (26 poena) 0,3 sekunde prije kraja ogleda koji je završio 119-117, ali svakako treba istaknuti i rekord karijere Tylera Hansbrougha (30) i dobru igru Darrena Collisona (24 koša, devet asistencija). Carmelo Anthony je za Knickse “stavio” 29 poena i uhvatio devet lopti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE