Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago opet s Bostonom, Portland doèekuje Clipperse

Èetvrtak je što znaèi da je pred nama mali broj utakmica. Samo su tri na rasporedu no sve tri bi trebale biti izrazito zanimljive. Indiana doèekuje New Jersey a obje ekipe poslije Bobcatsa imaju najduži niz poraza u ligi tako da æe se jedan niz sigurno prekinuti. Sat vremena poslije njih poèinje susret Chicaga i Bostona gdje æe Bullsi tražiti put do pobjede kako bi im uzvratili za nedjeljni poraz. U zadnjoj utakmici veèeri nas oèekuje dvoboj izmeðu Trail Blazersa i Clippersa, njihov veæ treæi ovosezonski.

Indiana Pacers – New Jersey Nets  01.00

Pacersi (17-12) su i juèer nastavili svoj izrazito dug niz loših igara. Juèer su ih s 98:87 porazili Cavaliersi na svome terenu i nanijeli im peti poraz zaredom. Od samog poèetka su bili u podreðenom položaju i uz 37% šuta su imali samo 9 asistencija što je porazna brojka. Collison i Hibbert su jedini zaradili prolaznu ocjenu. Prvi je ubilježio 18 poena i 3 asistencije a drugi 17 poena i 8 skokova od èega je èak 7 bilo napadaèkih. Juèerašnji susret je prošao bez Grangera koji je upitan i za veèerašnji ogled s Netsima. Indiani slijede tri domaæa dvoboja s izrazito lošim ekipama pa se nadaju kako mogu popraviti svoj score i poziciju na Istoènoj konferenciji. Netsi (8-22) su uz veæ davno otpisane Bobcatse jedina ekipa koja ima duži niz poraza od Pacersa. Oni su trenutno na 7 poraza i nizu a veèeras i za dva dana kada gostuju kod Bullsa æe jako teško do pobjede. Juèer su pružili solidnu igru na svome parketu protiv Grizzliesa no na kraju su morali potpisati poraz 105:100. Unatoè puno boljem šutu i 11 pogoðenih trica puno su ih koštale izgubljene lopte a njih su èak 19 upisali (Brooks 6, D. Williams 4). Deron Williams je predvodio ekipu u koševima i asistencijama 26+11 dok je od ostalih najviše zabio Morrow, 17. Avery Johnson je na kraju imao èak sedmoricu igraèa s dvoznamenkastim brojem poena ali mu svejedno to nije pomoglo. Za veèeras su upitni nastupi Farmara i Okura koji su propustili i juèerašnji susret. Dobra vijest je da se Brook Lopez vratio treninzima pa ga možemo oèekivati sljedeæi tjedan da nastupi po prvi puta ove sezone.

Obje ekipe su u izrazito lošim formama i fale im neki kljuèni igraèi pa ih ne možemo oèekivati u najboljim izdanjima. Ipak æemo dati prednost domaæinu jer imaju više kvalitetnijih igraèa i igraju pred domaæom publikom.

Chicago Bulls – Boston Celtics  02.00

Prije samo èetiri dana ove dvije ekipe su odigrale zanimljiv susret u TD Gardenu gdje je u neizvjesnom završetku slavio Boston. Bullsima (24-7) poraz nije na kraju teško pao jer je došao nakon 8 uzastopnih gostovanja i to bez dva startera kojih neæe biti niti veèeras (Rose, Hamilton). No to ne znaèi da neæe biti motivirani veèeras i uzvratiti Celticsima za taj poraz. U meðuvremenu su Bullsi odigrali prekjuèer protiv Kingsa i svladali ih u njihovoj najefikasnijoj ovosezonskoj utakmici 121:115. Luol Deng je bio svestran kao i inaèe i zabio je 23 poena, podijelio 11 asistencija što mu je rekord karijere i uhvatio 7 skokova. Treba svakako pohvaliti i Joakima Noaha kojemu se u zadnje vrijeme forma digla. On je ubilježio 22 poena, 11 skokova, 4 blokade i 3 asistencije. I veèeras æe Watson startati od prve minute a veliku ulogu bi trebala odigrati i klupa jer je Boston ranjiv što se toga tièe. Celticsi (15-13) su pak juèer neoèekivano izgubili na svome parketu od Detroita 98:88. Kao što smo i najavili gosti su iskoristili neigranje Bassa i Garnetta i dobili bitku pod koševima (44-33 skokovi u korist gosta). Rajon Rondo je juèer postavio za sebe tri nova rekorda. U broju postignutih koševa i u broju zabijenih i ukupnih pokušaja šuteva. Zabio je 35 poena (15-27), podijelio 6 asistencija, skoèio 5 puta i ukrao 4 lopte. Tako je jedan od najboljih playmakera lige nastavio sjajnu igru od nedjelje i triple-double uèinka pa æe i veèeras biti najveæa opasnost po koš Bullsa. Doc Rivers sigurno neæe moæi raèunati na Bassa a izgleda neæe niti Garnett biti spreman.

Uz sve te probleme s ozljedama malu prednost dajemo ipak Chicagu jer su u nedjelju uz slabu igri držali Boston u egalu do samog kraja. Ako zaustave Ronda pobjeda im ne bi smjela izbjeæi.

Portland Trail Blazers  –  Los Angeles Clippers  04.30

Iako su juèer kod Golden Statea igrali bez svojeg najboljeg igraèa LaMarcusa Aldridgea, Portland Trail Blazersi (16-14) su upisali pobjedu 93:91. No poèetak utakmice nije upuæivao na takav rasplet jer su Warriorsi tijekom prvog poluvremena imali lijepih +12. Takav zaostatak je oèito razbudio gostujuæe igraèe koji su ostatak utakmice odigrali puno bolje, te došli do vrijedne pobjede. Od 5 dvoznamenkastih igraèa Portlanda najbolji je bio Gerald Wallace s 24 koša. Aldridge æe vjerojatno propustiti i današnju utakmicu, što æe im biti veliki hendikep protiv Clippersa koji pod košem imaju Blakea Griffina i DeAndrea Jordana. Los Angeles Clippersi (18-9) su juèer kod kuæe ugostili Washington Wizardse i lagano ih pobijedili rezultatom 102:84. Utakmicu su odradili rutinski. Igraèi se nisu previše umorili, gosti su vodili najviše 2 razlike, dok su Clippersi najviše vodili s +20. Od 6 dvoznamenkastih igraèa najbolji je bio Blake Griffin sa svojim double-double uèinkom od 23 koša i 15 skokova.

Portland je dosad u svojoj dvorani bio uvjerljiv, ali nijednom nisu nastupili bez LaMarcusa Aldridgea. Danas æe im to biti veliki hendikep i stoga prednost dajemo gostima iz Los Angelesa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE