Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago pokazao tko je gazda na Istoku

Samo su dvije utakmice odigrane u najjaèoj košarkaškoj ligi svijeta u èetvrtak, a meðu njima i derbi Istoène konferencije u kojem su Bullsi u Chicagu svladali Boston Celticse 97-81.

Bila je to sedamnaesta pobjeda u posljednjih devetnaest utakmica za vodeæu momèad Istoka, a njom su Bullsi gotovo sigurno potvrdili “jedinicu” konferencije, odnosno prednost domaæeg parketa kroz doigravanje do moguæeg finala. Hoæe li biti i omjerom najbolja momèad lige ovisit æe o tome što æe napraviti u posljednje èetiri svoje utakmice, odnosno što æe San Antonio Spursi napraviti u svoje preostale tri.

Nadalje, pobjedom su Bullsi eliminirali Miami Heat iz borbe za najbolje startno mjesto koje im samo teoretski još mogu uzeti Celticsi, no to je situacija u koju malo tko vjeruje.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Derrick Rose (30)
  • Asistencije: Andre Miller (12)
  • Skokovi: Al Jefferson (14)
  • Ukradene lopte: Taj Gibson (3)
  • Blokade: Al Jefferson (3)

Chicago je do slavlja došao napravivši razliku u reketu (44-22), nakon što su nadskakali Celticse (44-35) i sveli ih na 38 posto šuta (Davis 1-8, Allen 3-11, Rondo 3-10, Garnett 3-9, Pierce 6-13…). Nezaustavljiv je bio i Derrick Rose s 30 poena, pet skokova i osam asistencija, što je uz 23 koša Luola Denga i 14 uz 12 skokova Carlosa Boozera bilo puno previše za gostujuæu momèad.

U drugoj utakmici dana Portland Trail Blazersi su upisali 98-87 pobjedu u Salt Lake Cityju kod Utah Jazza. To znaèi i da je Portland sada usamljen na šestom mjestu Zapada, ali i da æe Utah sezonu završiti s negativnim omjerom i to po tek drugi puta u posljednjih 28 godina. U sezoni 2004/05 ostvarili su tek 26 pobjeda uz 56 pobjeda što im je bila jedina negativna godina još od sezone 1982/83.

Do pobjede je Blazerse vukao Gerald Wallace uèinkom od 29 poena i osam skokova.

Latest Posts

NE PROPUSTITE