Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago protiv Miamija za vrh Istoka, Grizzliesi kod Spursa

U veèerašnjih pet utakmica ne bi trebalo biti previše neizvjesnosti. Kao susret veèeri se svakako izdvaja okršaj prve i druge momèadi Istoène konferencije, Chicaga i Miamija pa bi u sluèaju slavlja domaæina ta dvojba bila riješena. Poslije tog dvoboja svakako æe biti najzanimljivije popratiti utakmicu u San Antoniju gdje æe gostovati Memphis a u preostala tri susreta su favoriti u velikoj prednosti i oèekuju se njihovi trijumfi.

Charlotte Bobcats – Detroit Pistons  01.00

U dosadašnja tri meðusobna susreta ove dvije ekipe sva tri puta je slavio Detroit a zadnji puta su se susreli prije nešto manje od dva tjedna. Kod Bobcatsa se od tada nije apsolutno ništa promijenilo. I dalje nižu poraze te su uvjerljivo na posljednjem mjestu lige, jedini još uvijek s jednoznamenkastim brojem pobjeda a kako stvari stoje tako æe i ostati na kraju sezone. Imaju 13 poraza u nizu a sami drže ove sezone rekord od 16. Nakon Pistonsa slijede Miami i Boston tako da æe izgube li veèeras sigurno doæi u priliku izjednaèiti tu neslavnu brojku. Paula Silasa sigurno najviše boli što ima kompletnu ekipu na raspolaganju a opet ne može doæi nikako do pobjede. Jednostavno nema igraèa koji može povuæi u kljuènim trenucima. Kod Pistonsa je slièna situacija iako su oni do sada skupili troduplo više pobjeda. Imaju omjer 21-36 no u zadnje tri utakmice su upisali i tri poraza, iako se mora priznati da su igrali sa odreda jakim protivnicima. Sada nakon Bobcatsa im slijede tri domaæe utakmice i nova prilika za popraviti score iako im to niti ne igra neku važnu ulogu. Jedini igraè kojemu je nastup nesiguran je prvi strijelac ekipe Rodney Stuckey koji se muèi cijelu sezonu sa sitnim ozljedama pa je tako propustio 11 utakmica a trenutno ga koljeno muèi.

Iako zakon brojeva kaže kako Bobcatsi jednom moraju prekinuti tu seriju poraza mi prognoziramo pobjedu gosta jer su kvalitetnija i ozbiljnija ekipa. No, žele li domaæini uopæe prekinuti taj niz ovo im je jedinstvena prilika jer slijede još teži protivnici.

Chicago Bulls – Miami Heat  02.00

Pred nama su još minimalno dva susreta do kraja sezone izmeðu Bullsa i Heata. Za sada u prethodna dva obje ekipe imaju po pobjedu i u sluèaju možebitnog izjednaèenog omjera meðusobni score bi mogao odluèivati. No, do te situacije Miamija èeka još puno posla jer su trenutaèno tri utakmice iza Bullsa. Chicago ima još samo 8 utakmica za odigrati a èak 4 od njih bi trebali dobiti s pola snage. I dalje im kljuèni igraè Derrick Rose ima problema s ozljedom pa je tako nakon odigrane utakmice u Madison Square Gardenu propustio uzvrat protiv Knicksa u United Centru. U toj utakmici je glavno ime bio Richard Hamilton koji je odigrao nepunu 21 minutu te u tom razdoblju ubacio 20 poena, podijelio 5 asistencija te skupio 4 skoka. Njemu slijedi ponovni okršaj s Wadeom a protiv njega obožava igrati jer ga uporno izluðuje sa sjajnom obranom. Miami dolazi u lošoj atmosferi. Nikako ne uspijevaju napraviti seriju od barem tri pobjede u nizu što je za njih iznenaðujuæe. U zadnjih 10 utakmica imaju 5-5 score te su pokazali da  su itekako ranjivi. Za Erica Spoelstru i njegove igraèe je još gore što su tih 5 poraza pretrpjeli od izravnih konkurenata. Dva puta Boston te po jednom Oklahoma, Indiana i Memphis. To su redom sve kvalitetne ekipe pa se James i Wade svakako trebaju zabrinuti. Mike Miller je odigrao posljednje dvije utakmice tako da Heat više nema niti jednog ozlijeðenog igraèa pa su mirni barem što se toga tièe.

Jako zahtjevna utakmica za prognoziranje iz razloga što je upitan nastup Rosea. No, teško da rezerve Bullsa mogu ponoviti onako sjajnu predstavu protiv Heata još jednom nakon što su ih uništili prije mjesec dana pa zbog toga dajemo laganu prednost gostima.

Minnesota Timberwolves – Los Angeles Clippers  02.00

Minnesota ove sezone ima tri pobjede nad Clippersima u tri utakmice. I svejedno, veèeras bi se trebalo dogoditi èudo da slave i po èetvrti puta. Trenutno imaju 7 poraza u nizu i jako puno problema s ozljedama. Juèer su pružili sjajan otpor Nuggetsima gdje su na kraju izgubili 113:107. Šest igraèa je upisalo dvoznamenkasti uèinak a posebno se istaknuo dvojac s klupe RandolphWilliams. Prvi je ubacio 28 poena uz 6 skokova i 5 blokada dok je rookie ostao na 27 poena i 8 skokova. Kevin Love se na parketu zadržao samo 8 minuta te je na kraju izašao radi ozljede i dvojben je za veèeras. Uz njega isti status imaju Ellington i Ridnour. Gosti iz Los Angelesa su juèer slavili iznenaðujuæe u Oklahomi 100:98 uz briljantnu partiju Chris Paula koji je ubacio 31 poen uz 6 skokova i 4 asistencije. Sjajnu rolu je odradio i uvijek prisutni Blake Griffin. Uz double-double uèinak od 16 poena i 12 skokova upisao je i 7 asistencija a uz Loveov izostanak bi trebao biti kljuèna karika u veèerašnjoj utakmici i lovu na 3. poziciju.

Prednost ide na stranu gostiju iako su ih Timberwolvesi èak tri puta svladali ove sezone. Trenutno su u boljoj formi i imaju se za èega boriti.

San Antonio Spurs  – Memphis Grizzlies   02.30

San Antonio (40-16) je nakon 11 uzastopnih pobjeda, sada upisao dva poraza u nizu, a juèerašnji je bio dosta neugodan. Ugostili su Los Angeles Lakerse bez Kobe Bryanta, koji su ih bez problema dobili sa 84:98. Iako su pogodili 13 trica i imali manje izgubljenih lopti, gostujuæi skokovi u napadu, njih èak 16, su ih koštali pobjede.  Od velike trojke samo je Tim Duncan bio dvoznamenkast sa 14 koševa, dok je Tony Parker zabio 4 koša uz šut 2/12. Danas im u goste dolaze Memphis Grizzliesi (34-23) koji su ih prošle godine izbacili iz play-offa, a trenutno imaju èetiri pobjede u nizu. Juèer su kod kuæe svladali Phoenix Sunse sa  104:93, što im je dobrano pomoglo u borbi za play-off. Od samog poèetka su zagospodarili terenom i konstantno imali sedam,osam koševa prednosti, koje su zadržali do kraja utakmice. Od pet dvoznamenkastih igraèa Memphisa, najbolji je bio Rudy Gay s 32 koša.

Teško da su Spursi zaboravili play-off otprije godinu dana, tako da æe zasigurno biti motivirani, pa oèekujemo njihovu pobjedu.

Golden State Warriors  – Dallas Mavericks   04.30

Nakon što su poraženi u Denveru, Golden State Warriorsi (22-34) su sinoæ gostovali kod Portland Trail Blazersa, koji su bili bez pomoæi svog najboljeg igraèa LaMarcusa Aldridgea, ali su pali u završnici 118:110. Momèad Marca Jacksona je nadoknadila 15 koševa zaostatka iz treæe èetvrtine i izjednaèila na 95:95 šest minuta prije kraja. Iako su nakratko i poveli domaæini su brzo preuzeli vodstvo koje su uspjeli održati do samoga kraja i nanijeti Warriorsima deveti poraz u posljednjih 11 utakmica. David Lee je sa 21 košem i 14 skokova bio najbolji u porazu. Dallas Mavericksi (32-26) su u grèevitoj borbi za što bolju startnu poziciju na izjednaèenom zapadu, pa im je domaæa pobjeda protiv Sacramento Kingsa dobro došla. Dugo im je trebalo da slome otpor gostiju, a to im je uspjelo tek kada su poèetkom posljednje dionice otišli na  +11 (90:79) i kojih su držali do samoga kraja i slavili 110:100. Sa 15 koševa je najefikasniji bio Dirk Nowitzki.

Iako su domaæini dobili jedini ovosezonski dvoboj, danas ne vidimo naèina na koji mogu doæi do pobjede.

Latest Posts

NE PROPUSTITE