Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago svladao Miami nakon produžetka, Spursi se vratili pobjedama

Chicago Bullsi slavili su protiv Miami Heata nakon produžetka u potencijalnom finalu Istoène konferencije NBA lige. U noæi s èetvrtka na petak bilo je 96:86 za “bikove”.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: David Lee (30)
  • Asistencije: Jason Kidd (12)
  • Skokovi: Blake Griffin (13)
  • Ukradene lopte: Marc Gasol (4)
  • Blokade: Chris Bosh (4)

Imao je Miami pobjedu u rukama. Dvije sekunde prije kraja bilo je 84:81 za Heat, a onda je C. J. Watson preko ruke ubacio tricu za izjednaèenje i produžetak. A u dodatnih pet minuta je samo jedna momèad postojala na parketu – Chicago. Ubacili su Bullsi 12, a Heat svega dva poena u tom razdoblju.

Kljuè pobjede bio je uèinak igraèa s klupe. Rezerve Chicaga ubacile su 47 koševa dok su s druge strane prièuve Heata stavile samo sedam poena u cijeloj utakmici. Uz to, pogodio je Chicago 11 trica, od èeka Kyle Korver pet, a Heat svega èetiri.

Kod ujednaèenih Bullsa, za koje je “zahrðali” Derrick Rose ubacio samo 2 poena (najmanje u karijeri) za 25 i pol minuta na parketu, najefikasniji je bio Carlos Boozer s 19 poena i 11 skokova. Korver je ubacio 17, a Luol Deng i C. J. Watson svaki po 16. Kod Heata je LeBron James odigrao veliku utakmicu, ali je ostao bez podrške svojih suigraèa. James je ubacio 30 poena, uz šest skokova i pet asistencija, a jedini koji su mu pripomogli bili su Dwyane Wade i Chris Bosh s 21 odnosno 20 poena.

Chicago je pobjedom poveæao svoju prednost ispred Heata na tri utakmice u poretku Istoka, a još imaju sedam susreta do kraja regularnog dijela sezone. Miami ima još devet.

San Antonio Spursi su na svom parketu slavili protiv Memphis Grizzliesa sa 107:97. Veteran Tim Duncan odigrao je sjajnu utakmicu ubacivši 28 poena i uhvativši 12 lopti pod obruèima. Manu Ginobili pridodao je 20, a Tony Parker 13 koševa u pobjedi svoje momèadi koja je izbjegla da po prvi put ove sezone upiše tri poraza zaredom.

S druge strane Rudy Gay ubacio je 19 koševa, a Memphis gotovo nadoknadio 14 koliko je zaostajao u jednom dijelu utakmice. Meðutim, Grizzliesi su upisali svoj tek treæi poraz u posljednjih 12 utakmica i prvi nakon èetiri uzastopna slavlja.

Spomenimo još da su Dallas Mavericksi slavili kod Golden State Warriorsa i napravili veliki korak ka mjestu u doigravanju. Naime, aktualnim prvacima još uvijek “visi” playoff s ozbzirom da deveta Utah Jazz zaostaje svega dvije utakmice za njima.

Najefikasniji je u redovima prvaka bio Dirk Nowitzki s 27 poena, a razigravaèu Jasonu Kiddu nedostajao je jedan poen da ostvari uèinak triple-double. Imao je 12 asistencija, 10 skokova i devet poena. Kod domaæina je David Lee ubacio 30 koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE