Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago uvjerljivom pobjedom u finalu Istoka

Više nego uvjerljiva predstava Chicago Bullsa u pobjedi nad Atlantom im je donijela plasman u finale Istoène konferencije gdje ih èeka Miami Heat. Ponajprije fenomenalna igra u obrani, po kojoj je Chicago poznat cijelu sezonu sinoæ je bile presudna. Atlanta je limitirana na samo 37% posto šuta. Odlièni obrambeni specijalci Keith Bogans i Luol Deng su u potpunosti zaustavili ponajprije Jamala Crawforda, ali niti Joe Johnson nije tako lagano postizao koševe.

U napadu je konaèno proradio Carlos Boozer koji je postigao 23 koša i imao 10 skokova. Derrick Rose je konaèno odigrao utakmicu sa malo ispucanih šuteva, a veæom koncentracijom na asistencije. Tako je postigao za njega skromnih 19 koševa, ali je imao 12 asistencija. Ono što je savršeno funkcioniralo je protok lopte. Ukupnih 34 asistencije su najbolji dokaz za to, uvijek se pronalazilo najbolje rješenje, uvijek igraè koji je bio u najboljoj poziciji za lagano postizanje koša.

Chicago je od samog poèetka utakmice pokazao kojim æe tijekom iæi ova utakmica. Kako u napadu, tako i agresivnom igrom u obrani, sa puno osvojenih lopti. U napadu su šutirali 9-13, a na tih devet ubaèaja su napravili sedam asistencija. Carlos Boozer je ušao odlièno u utakmicu, igraè koji je doživio puno kritika na raèun svoje igre u dosadašnjem dijelu doigravanja. Booz je postigao devet koševa u poèetnoj èetvrtini, koju je Chicago dobio sa deset pogodaka prednosti.

U drugoj èetvrtini razigravaè Atlante Jeff Teague je nezgodno pao na zglob desne ruke, ali se ipak nakon kratkog pregleda u svlaèionici vratio u igru. Meðutim, ta ozljeda je ipak ostavila traga te Jeff nije pružio razinu kakvu je pružao èitavu seriju u kojoj je vjerojatno bio najkonstantniji igraè Atlante, sa 21,2 koša po utakmici. Chicago nastavlja sa odliènom igrom u obrani, ne dozvoljavaju Atlanti lagane šuteve a kada osvoje loptu idu u brzi protunapad, a potvrda tome je primljenih samo 35 koševa u poluvremenu, te je vodstvo i na kraju ovog dijela iznosilo 10 poena razlike.

U drugom poluvremenu slièna prièa. Ponovno odlièna obrana iz koje je proizašlo nekoliko kontri. Derrick Rose i Boozer sa svojim pick and rollom uništavaju obranu Atlante. Iz svakog pokušaja se izrodi akcija koja æe dovesti do najboljih rješenja, bilo za prodor ili šut Rosea, šut Boozera ili tricu Bogansa. Zahvaljujuæi takvoj igri Derrick Rose je više koncentriran na asistencije, nego na koševe. A takva igra donosi i rezultate, pa je tako prednost Chicaga nakon treæe èetvrtine narasla na 17 poena razlike.

Odmah na poèetku posljednje èetvrtine Chicago odlazi na više od dvadeset poena razlike, kojom je ova utakmica možda i formalno bila riješena. Do kraja su se samo brojale minute do konaène potvrde Chicagovog slavlja.

Kod Atlante najbolji je bio Joe Johnson sa 19 koševa, a Josh Smith je dodao 18.

Latest Posts

NE PROPUSTITE