Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicago velikim preokretom zapoèeo doigravanje

Prva utakmica doigravanja dala je naslutiti da nas èeka zaista uzbudljiva i napeta završnica lige. Chicago je u posljednjim minutama uspio preokrenuti susret i ostvariti tijesnu pobjedu nad Indiana Pacersima.

Iako su Bullsi u utakmicu ušli kao veliki favoriti, stanje na terenu od poèetka utakmice nije se podudaralo s najavama. Indiana je odmah od poèetka preuzela vodstvo i nije Chicagu dopuštala ni da doðe u priliku vratiti vodstvo. Darren Collison radio je velike probleme obrani Bullsa te je veæ u prvoj èetvrtini ubacio 10 poena. No i s druge strane je najbolji bio razigravaè, Derrick Rose je takoðer stavljao obranu Pacersa na muke te je prvi period igre završio s 11 poena. Semafor je na isteku prvih 12 minuta igre pokazivao vodstvo Pacersa 27-23. Mora se istaknuti neobièno velik broj napadaèkih skokova kod obje momèadi; Chicago je u prvom periodu igre uhvatio èak 8 napadaèkih skokova a Indiana 6.

Drugu èetvrtinu otvorili su uglavnom igraèi s klupe, ali stanje na terenu je ostalo isto te je trener Tom Thibodeau morao zvati timeout pri rezultatu 34-27. Collisonov posao nastavio je A.J. Price koji u kratkom roku ubacuje 6 poena i održava Indianu u vodstvu. Jedan od razloga dobre igre Indiane bio je i izostanak Carlosa Boozera, koji je rano u utakmici napravio tri prekršaja te je morao neplanirano dugo sjediti na klupi. Rose je ulaskom u igru unio živost u napade Bullsa, ali svejedno im to nije pomoglo u obrambenom dijelu igre. Iako su Bullsi bili najbolja obrana regularnog dijela sezone, Indiana je bez veæih problema probijala tu obranu i postizala lakše poene nego Chicago. Poluvrijeme je završilo rezultatom 55-51 u korist Indiane èija je prednost mogla biti i veæa da Chicago nije imao 12 napadaèkih skokova.

Situacija iz prvog poluvremena nastavila se i u drugome. Rose je pokušavao, bez problema je probijao obranu Pacersa i iznuðivao prekršaje, ali obrana Bullsa nije bila na nivou. Poèetnih 8 poena Indiane u ovoj èetvrtini ubacio je Danny Granger nakon èega je trener Thibodeau ponovno morao zvati timeout. Boozer je ponovio situaciju iz druge èetvrtine, ušao je u igru te ubrzo napravio novi prekršaj, ovoga puta u napadu, te opet morao preseliti na klupu. Uz Rosea nije bilo raspoložen igraèa Bullsa. Èinilo se da se Luol Deng ‘probudio’ nakon dva uzastopna polaganja, èime se i publika digla na noge, ali Indiana je opet imala odgovor. Ovoga puta to je bio Tyler Hansbrough koji je u kratkom roku ubacio novih 9 poena, uglavnom šutevima s poludistance, i održavao Pacerse u vodstvu. Minutu prije kraja treæe dionice igre Rose je sa dva pogoðena slobodna bacanja podigao broj svojih poena na 30, ali u statistici se isticala i brojka od nula pogoðenih trica od 8 pokušaja (na kraju utakmice 0-9).

Tricaški obraèun smo vidjeli na poèetku zadnje èetvrtine. Prvo je Deng smanjio prednost Pacersa na +4, zatim Granger uzvraæa istom mjerom u sljedeæem napadu, ali odmah poslije njega i Kyle Korver ubacuje tricu. Hansbrough je nastavio muèiti navijaèe Bullsa te je svojom serijom od sedam uzastopnih poena odveo Pacerse na 10 poena razlike tri i pol minute prije kraja. No tada su bude Bullsi i kreæe njihov preokret. Prvo Joakim Noah dva puta zakucava te Rose sa svojim karakteristiènim polaganjima približava Bullse koji su tricom Kylea Korvera prvi puta poveli na utakmici. Chicago tada pokazuje zašto je prva obrambena momèad lige, više nisu dozvolili Indiani lagane šuteve a u napadu su nastavili s uzimanjem napadaèkih skokova te je Rose s dva slobodna bacanja postavio konaèan rezultat 104-99. Zadnji napad Josh McRoberts hvata napadaèki skok, ali Noah ga dva puta blokira i time se završila ova napeta i uzbudljiva utakmica.

Chicago je serijom 16-1 zakljuèio utakmicu u kojoj ih je Derrick Rose vodio sa 39 poena, 6 asistencija i 6 skokova. Deng je uspio sakupiti 18 poena i 10 skokova, a i Noah je ostvario double-double uèinak, 10 poena i 11 skokova (od èega 8 napadaèkih).

Poražene Pacerse predvodio je Granger sa 24 poena, a veliku je utakmicu odigrao i Hansbrough sa 22 poena. Nakon odliène igre u prvom poluvremenu, Collison je nešto usporio u nastavku igre te je ukupno postigao 17 poena uz 9 asistencija i 6 utakmica.

Ovom je pobjedom Chicago uzeo vodstvo u seriji a druga se utakmica igra 19. travnja u 03.30h po srednjoeuropskom vremenu, takoðer u United Centru.

Latest Posts

NE PROPUSTITE