Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicagu pobjeda nad Dallasom

Tri su utakmice bile na rasporedu u NBA ligi u èetvrtak, a u sve tri do pobjede su došle domaæe momèadi. Derbi dana odigran je u èikaškom United Centeru.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Eric Gordon (35)
  • Asistencije: Derrick Rose (9)
  • Skokovi: Blake Griffin (18)
  • Ukradene lopte: Andre Iguodala (4)
  • Blokade: DeAndre Jordan (3)

Bullsi su domaæi parket iskoristili za 82-77 pobjedu protiv Dallas Mavericksa u utakmici u kojoj su obje momèadi teško pronalazile put do koša. Pobjednièka je momèad pobjedu izgradila na 37 posto ubaèaja i sa samo jednim košarkašem koji je upisao dvoznamenkast broj poena. Rijeè je o Derricku Roseu koji je uz loš postotak preciznosti (šut 9-28, u drugom poluvremenu 5-20) postigao 26 koševa te imao sedam skokova i devet asistencija. Za Dallas, èiji su igraèi kombinirano iz igre pogaðali sa 36 posto preciznosti, Dirk Nowitzki je ubacio 19 poena (šut 6-16), a Tyson Chandler dodao 12 uz jednako toliko skokova.

Portland Trail Blazersi su u dobrome nizu. Èetvrtu uzastopnu pobjedu i 11. u posljednjih trinaest utakmica ostvarili su protiv Los Angeles Clippersa, èiji je niz od tri vezana slavlja tako došao svojem kraju. Za konaènih 108-93 “povukli” su LaMarcus Aldridge (osam skokova) i Wesley Matthews (pet skokova) sa po 28 poena svaki, a dobar je bio i Rudy Fernandez sa 17 postignutih koševa. Eric Gordon s 35 poena i Blake Griffin s 20 uz 18 uhvaæenih lopti bili su najbolji kod Clippersa.

U susretu momèadi s negativnim omjerima Charlotte Bobcatsi (17-24) su svladali Philadelphia 76erse (17-25) rezultatom 100-97. Uèinak karijere ostvario je pritom D.J. Augustin ubacivši 31 koš. Imao je i osam asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE