Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chicagu prvo mjesto Istoka, Memphisu doigravanje

Košarkaši Chicago Bullsa prvi su put nakon sezone 1997/98, posljednje šampionske i posljednje u eri Michaela Jordan, izborili doigravanje NBA lige kao prvorangirana momèad Istoène konferencije.

Izborili su igraèi Toma Thibodeaua prednost domaæinstva u prvim trima rundama doigravanja, pod uvjetom da se u drugu i treæu plasiraju. Do kraja im preostaju još tri utakmice i nada da možda prestignu i San Antonio Spurse kao momèad s najboljim omjerom lige.

U petak je Chicago slavio na gostovanju kod Clevelanda 93-82 uz 24 koša i 11 skokova Carlosa Boozera. Bullsima je to bila šesta uzastopna, te 18. pobjeda u 20 posljednjih dvoboja. Na gostovanjima su u seriji od pet pobjeda, te devet u posljednjih deset utakmica.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Brandon Jennings (31)
  • Asistencije: Rajon Rondo (14)
  • Skokovi: Samuel Dalembert (16)
  • Ukradene lopte: Rajon Rondo (6)
  • Blokade: Joakim Noah (6)

Èetvrtim uzastopnim porazom drugo su mjesto na Zapadu ugrozili LA Lakersi. Izgubili su igraèi Phila Jacksona pri gostovanju kod Portland Trail Blazersa 93-86, a najbolji je pojedinac u redovima domaæih bio LaMarcus Aldridge s 24 poena i 11 skokova. Najbolje ga je pratio Gerald Wallace s 19 koševa i 13 skokova. Kobe Bryant je za goste ubacio 24 koša.

U Miamiju je momèad Heata pobijedila Charlotte 112-103 uz novu odliènu partiju svog superterceta. Chris Bosh zabio je 27 koševa uz 10 skokova, Dwyane Wade takoðer je ubacio 27 koševa, dok je LeBron James završio dvoboj s 23 koša, devet skokova i sedam asistencija.

Sezonu æe najmanje s 50-postotnim uèinkom završiti New York Knicksi, prvi put nakon devet neuspješnih sezona. Do 41. su pobjede igraèi Mikea D’Antonija došli pobijedivši kao gosti New Jersey Netse 116-93. Carmelo Anthony opet je bio na visini zadatka s 25 koševa i 14 skokova.

Posljednje je mjesto za doigravanje na Zapadu i uopæe u ligi osigurao Memphis. Houston više ne može stiæi Grizzliese na osmom mjestu.

Zach Randolph predvodio je domaæu momèad u 101-96 pobjedi nad Sacramento Kingsima ubacivši 27 koševa uz 15 skokova. Marc Gasol dodao je 18 koševa za osiguranje prvog plasmana momèadi iz Tennesseeja u doigravanje nakon sezone 2005/06.

Latest Posts

NE PROPUSTITE