Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Childress, za razliku od ostalih, ne želi igrati u Europi

Josh Childress, krilni igraè Phoenix Sunsa, jedan je od rijetkih igraèa koji su priznali kako ne žele igrati u Europi tijekom lockouta koji traje veæ dva tjedna u NBA ligi.

Posljednjih smo dana izvještavali o brojnim igraèima koji žele igrati u Europi ukoliko se lockout oduži te poèetak NBA sezone bude odgoðen za nekoliko mjeseci. No ipak postoje i igraèi koji to ne žele.

Jedan od njih je i Childress koji smatra da bi igranje u nekoj drugoj ekipi bilo previše riskantno i priznaje kako ne razumije ostali igraèe koji traže gaže u prekooceanskim ekipama.

“Ne, ne bih”, odgovorio je Childress na pitanje bi li igrao u Europi tijekom lockouta. “I ne znam zašto ostali igraèi to žele. Znam da mnogi žele igrati ozbiljnu košarku, ali ipak treba realno sagledati stvari i uzeti u obzir kakvi su rizici. Jedino mi ima smisla ako se neki igraè vraæa u svoju zemlju kako bi tamo igrao. Ali za amerièke igraèe koji imaju potpisane bogate ugovore ne vidim smisao u igranju za neku drugu ekipu.”

Childress se prošle sezone vratio u NBA ligu nakon što je dvije prethodne godine proveo igrajuæi za Olympiacos i izgleda da više nema namjeru vraæati se u Europu. Prošle je sezone odigrao 54 utakmice za Sunse te prosjeèno ostvarivao 5 poena i 3 skokova po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE