Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chris Bosh ponovno ima problema s krvnim ugrušcima

Krilo Miami Heata Chris Bosh izabran je po 11. put u All Star ekipu Istočne konferencije koja je odigrana u njegovom Torontu, gdje je pomenuta zvijezda provela sedam godina svoje zavidne karijere. No, pred sami vikend Bosh je morao otkazati nastup zbog povrede lista noge, ali ispostavilo se da ima i lošija strana iza njegovog povratka na Floridu.

Nakon detaljnijeg pregleda ustanovljeno je da se Boshu pojavio krvni ugrušak u lijevoj potkoljenici te postoje neke šanse da propusti ostatak sezone, kako javljaju medij iz Sjedinjenih država.

Podsjećamo, Bosh je krajem veljače prošle godine nakon dijagnoze da u plućima ima krvne ugruške morao propustiti čitavu 2014/2015 sezonu, te se vratio odličnim igrama na početku 2015/2016 sezone i sve do All Star pauze bio je vodeći strijelac tima s Floride sa 19.1 poenom u prosjeku uz 7.4 skokova po utakmici.

Vrijedi spomenuti da je dalja karijera zvijezde Miami Heata dovedena u pitanje jer ako se ustanovi da su se , u razmaku od samo jedne godine, krvni ugrušci ponovo pojavili u tijelu Bosha teško da će dobiti zeleno svijetlo od bilo kojeg liječnika da se vrati NBA naporima.

Velika šteta za ovog 211 cm visokog All Stara koji je nedavno prije samog vikenda rekao izjavu kojom kao da je nagovijestio što će medicinski pregledi ustanoviti.

Latest Posts

NE PROPUSTITE