Wednesday, May 1, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chris Bosh propušta ostatak sezone?

Chris Bosh je propustio drugu polovicu prošle sezone zbog krvnih ugrušaka. Ovu sezonu je započeo te tokom iste bio i jedan od najboljih igrača Miami Heata. Bio je izabran za ekipu Istoka na ovogodišnjoj All-Star utakmici u Torontu 14. veljače, ali je zbog povrede lista odustao od nastupa.

Ispostavilo se da je ta ozljeda lista zapravo još jedan krvni ugrušak koji sada prijeti da će držati zvijezdu Heata van parketa do kraja sezone. Navodi tvrde da je Bosh do sada uzimao razrjeđivače krvi koji su ublaživali bol i omogućavali mu da igra, ali su doktori izjavili da je takav tretman previše rizičan na duge staze te ga savjetuju da se potpuno „ugasi“ za ovu sezonu.

Ako Bosh odluči da se ne vraća na parkete do kraja sezone, doktori bi procijenili njegovo stanje za tri do šest mjeseci i odlučili o njegovom eventualnom povratku košarci“, prenosi Adrian Wojnarowski s Yahoo Sports.

Nameće se pitanje: što će biti poslije toga s krilnim centrom Miamija? Čak i ako presjedi ostatak sezone, hoće li taj odmor biti dovoljan da nestane potrebe za razrjeđivačima krvi? Ovakva bolest potencijalno može biti kraj karijere za 31-godišnjaka, a na kratke staze predstavlja veliki problem za momčad Heata u nastavku sezone. Bili su u borbi za treće i četvrto mjesto Istočne konferencije koje bi im donijelo prednost domaćeg terene u prvom krugu doigravanja, a sada ni sam nastup u playoffu nije zajamčen. Ekipa s Floride je trenutno na četvrtom mjestu s omjerom od 32 pobjede i 25 poraza, što je za jednu pobjedu više od petoplasiranih Indiana Pacersa i samo tri pobjede ispred devetoplasiranih Detroit Pistonsa.

Nakon što su se na kraju prijelaznog roka odrekli nekih igrača s klupe kako bi izbjegli porez na luksuz, Heatu su se povrijedila dva rotacijska igrača, Beno Udrih i Tyler Johnson, a sada će izgleda „na hlađenje“ i njihov najbolji ovosezonski igrač.

Bosh je ove godine odigrao 53 utakmice uz brojke od 19,1 poena, 7,4 skokova i 2,4 asistencije po utakmici, te procentom šuta iz igre od 46,7%.

Latest Posts

NE PROPUSTITE