Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chris Paul ide na Istok, Oklahoma na alpski pogon

Prošlog trade prijelaznog roka Oklahoma City Thunder zamijenio je u Houston Rocketse Russela Westbrooka za Chrisa Paula i jedan pick prve runde.

Jednostavno, situacija u Thunderu je došla do točke bez povratka, Westbrook je ispoljavao nezadovoljstvo očiglednom nervozom i igrama ispod svog renomea tijekom doigravanja, posebno u seriji protiv Portland Trail Blazersa.

No klub iz Oklahome ovime nije riješio previše. Našli su se u slijepoj ulici s obzirom da im 34-godišnji Paul sa ogromnim ugovorom u kojem će u naredne tri sezone uprihoditi još 124 milijuna dolara nije dobar ”fit” u trenutnoj situaciji. Sam Presti razmišlja o rješenju pitanja Paula praktički otkako je zamijenjen.

S druge strane, Miami Heat franšiza je koja otvoreno izražava interes za iskusnog razigravača. Vodstvo trostrukog NBA prvaka jasno je dao do znanja da, ako do siječnja stvari rezultatski ne budu išle po planu, idu po Paula.

Kako bi trade izgledao? Trenutno najaktualnija varijanta je da Paul uz pick prve runde 2021. bude mijenjan za Gorana DragićaJamesa Johnsona i Meyersa Leonarda. No kakav će paket na Floridi sastaviti, uvjeriti ćemo se kada se trade zaista i realizira.

Time bi obje ekipe dobile. Na slabijem Istoku Heat bi bio još konkurentniji za mjesto u doigravanju sa vanjskom linijom na čelu koje bi bili Paul i Jimmy Butler.

Thunder bi dobio Gorana Dragića s kojim bi ”pokrpali” rupu na drugoj poziciji razigravača. Zatim iskusnog iako, istini za volju, već malo vremešnog Johnsona, te Leonarda koji se prošle sezone pomaknuo s mrtve točke i strašno igrački napredovao, što je pokazao igrama u dresu Portlanda u seriji baš protiv Oklahome.

U međuvremenu, Paul i bek Heata Dion Waiters su uhvaćeni kako zajedno treniraju upravo u Miamiju, što je još jedan argument u korist toga da će do ove zamjene doći.

Thunder bi tako bio pogonjen Talijanom Danilom Gallinarijem, Nijemcem Dennisom Schröderom i Slovencem Dragićem. No najzanimljiviji igrač na ovom rosteru svakako je Kanađanin Shai Gilgeous-Alexander, novopridošli igrač druge godine koji ima nevjerojatan upside, te se njegov značajan napredak očekuje u narednim sezonama, uključujući možda već ovu.

Još jedna varijanta po kojoj bi se ova razmjena realizirala uključuje više igrača. Po njoj bi u Heatu završili Paul, Gallinari i centar treće godine Justin Patton. U drugom smjeru bi, uz spomenute Dragića, Johnsona i Leonarda, otišao i Justise Winslow. Ovako bi Heat imao još jaču startnu petorku.

Postoji dodatna opcija zamjene koja bi uključivala i Boston Celtice. U tom “trilateralnom” tradeu bi Heat dobio Paula, Boston Stevena Adamsa kojeg već neko vrijeme “snimaju”, dok bi Oklahoma dobila Gordona Haywarda iz Bostona, Jamesa Johnsona, Kellya Olynyka i Bama Adebaya, te pick prve runde 2025. od Heata.

Bilo kako bilo, u zimu bi nas mogla čekati mini-repriza ljeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE