Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chris Paul na korak do prelaska u Lakerse

Najbolji razigravaè NBA lige, Chris Paul navodno je veoma blizu prelasku u redove Los Angeles Lakersa. U ovu razmjenu ukljuèena je i ekipa Houston Rocketsa.

Iako još svi detalji razmjene nisu poznati, za sada stvari stoje ovako: Chris Paul iz Hornetsa prelazi u Lakerse, Lakersi æe Hornetsima poslati Lamara Odoma te Rocketsima Paua Gasola, dok æe Houston poslati Luisa Scolu, Kevina Martina i Gorana Dragiæa prema New Orleansu. Moguæe je da æe u ovu razmjenu biti ukljuèeno i nekoliko buduæih izbora na draftu.

Yahoo!Sports prvi je javio za ovu vijest, saznali su od nekoliko izvora kako su vlasnici Hornetsa (NBA liga) obavijestili ekipe koje su pokušale dovesti Chrisa Paula u svoje redove da mogu od toga odustati jer æe Paul prijeæi u Lakerse.

Los Angeles Lakersi u svojim redovima još imaju Andrewa Bynuma kojega æe pokušati iskoristiti za dovoðenje trenutno najboljeg centra NBA lige, Dwighta Howarda. Veæ su dovoðenjem Paula napravili veliki posao te je sigurno kako æe Howard sada biti puno otvoreniji prema moguænosti igranja za Lakerse, no pitanje je hoæe li Orlando prihvatiti ponudu za svog najboljeg igraèa.

Hornetsi su znali da æe izgubiti Chrisa Paula te su dobili kvalitetne igraèe zauzvrat. Odom, Scola i Martin imat æe veliku ulogu u novim Hornetsima, a ne treba zaboraviti ni na Dragiæa koji je pokazao prošle sezone da ima svoje mjesto meðu “velikim momcima” u NBA ligi.

Gubitnik ove razmjene, ukoliko se ona dogodi prema prethodno napisanim uvjetima, jesu Houston Rocketsi. Oni bi ostali bez svojih kljuènih igraèa, Scole i Martina, a zauzvrat bi dobili samo starijeg Gasola koji je odlièan igraè, ali ne može biti voða ekipe nego ovisi o igri svojih suigraèa. A uz to trebao bi zaraditi i 57 milijuna dolara u sljedeæe 3 godine što æe onemoguæiti Rocketse u namjerama da dovedu nova velika pojaèanja.

Službeni poèetak trgovanja slobodnim igraèima je danas (petak) u 20.00 po hrvatskom vremenu i tada æemo vjerojatno saznati hoæe li Chris Paul završiti u Lakersima i pod kojim uvjetima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE