Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chris Paul nagovara čelnika Clippersa u vezi razmjene s Bostonom

Nakon što je najbolji igrač Los Angeles Clippersa, razigravač Chris Paul nagovarao čelnike kluba da nastave razgovarati s Boston Celticsima u vezi razmjene, oni su napravili što je on tražio. Sada se traži odobravanje vlasnika Clippersa kojim bi se kompletirala zamjena u kojoj bi centar DeAndre Jordan došao u Boston (plus dva izbora prve runde drafta), dok bi u Kaliforniju otišli Kevin Garnett i trener Celticsa Doc Rivers.

Prema službenim pravilima NBA lige, Rivers ne može biti trejdan, ali izbori prve runde drafta su kompenzacija. U očima NBA lige, ova razmjena se treba napraviti odvojeno, znači Garnett za Jordana i Rivers za pickove prve runde.

Clippersi nisu forsirali Paula da potpiše za franšizu, ali trener Celticsa se nada da će dolaskom u Los Angeles imati baš Paula na raspolaganju. Izvori bliski ligi su naglasili da Rivers dolazi trenirati zbog Paula i da je to jedina opcija za njegov dolazak.

Clippersi su u utorak tijekom dana odustali od razmjene jer im se činila nepravedna, ali sada su razgovori opet započeli. Čelnici Los Angelesa su se navodno ponadali da će se Celticsi njima obratiti prvi zbog narušenog odnosa između Riversa i čelnika Bostona. No, Chris Paul je ipak povukao prvi potez, a menadžment Clippersa je poslušao.

Clippersi su prema izvorima bliskim ligi Riversu ponudili 35 milijuna dolara za 5 godina, a ako uračunamo i bonuse, godišnja plaća bi mogla iznositi 8 milijuna dolara. Rivers ima plan te bi sa sobom poveo pomoćne trenere Tyronna Luea i Kevina Eastmana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE