Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chris Paul: Ne zanima me MVP nagrada, samo naslov prvaka

Chris Paul jedan je od najzaslužnijih igrača, a ne bi pogriješili ni kada bi rekli i da je najzaslužniji, za ovako dobru igru Los Angeles Clippersa ove sezone koja im je osigurala mjesto među najboljim ekipama na Zapadu. Tijekom intervjua povodom All-Star vikenda postavljeno mu je bilo pitanje zaslužuje li on biti MVP ove godine.

“Iskreno, ne znam i ne razmišljam puno o tome niti me to zanima. Bio sam blizu osvajanja otprilike tri godine i zadovoljan sam time. Ovaj put sam više fokusiran na to da osvojimo naslov. Navijači svake ekipe znaju tko je njihov MVP, igrač bez kojeg ekipa ne bi bila ista. Svatko ima drugačiji odabir i ja tu ništa ne mogu promijeniti”, objasnio je Paul.

Paul se složio da najbolji igrač mora dolaziti iz jedne od dvije najbolje ekipe u ligi po omjeru pobjeda i poraza. “Slažem se u potpunosti s time jer je očito da moraš pobjeđivati ako si najkorisniji igrač u ligi. Ne možeš pobijediti u 20-ak utakmica i očekivati da ćeš dobiti nagradu, jer nisi napravio ništa.”

“Pozicija razigravača je najkonkurentnija pozicija u NBA ligi sada i u proteklih nekoliko godina. Uvijek sam govorio da su svi u NBA ligi talentirani, naravno uvijek ima onih koji su talentiraniji od drugih. Razigravači nikada neće imati lagani posao i uvijek moraju dati sve od sebe. Uvijek. Razigravači će uvijek biti oni kojima svi vjeruju da će napraviti nešto – igrač kojeg moraš zaustaviti kako bi zaustavio protivničku ekipu”,izjavio je nakon što su ga upitali jesu li razigravači sposobni dobiti nagradu za najkorisnijeg igrača lige.

LeBron James i Kevin Durant vjerojatno će završiti sezonu kao glavni konkurenti za MVP nagradu i zapravo je teško očekivati da će Paul prestići barem jednog od njih osim ako Clippersi ne odigraju besprijekorno drugi dio sezone i budu prvi na Zapadu. No, ako James nastavi s ovakvim ludim igrama nitko ga neće moći spriječiti da uzme ovu nagradu četvrti put u karijeri.

Paul je svjestan ovoga, ali ako pogledamo kako Clippersi igraju s njim i bez njega, sigurno je da bi bilo vrijeme da i Paul napokon dobije najvažnije odličje za svoju igru. Ali i bez toga, vjerujemo kako će nastaviti s odličnim igrama i dodavanjima.

Latest Posts

NE PROPUSTITE