Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chris Paul s 20-0 ispisao povijest

Razigravač Los Angeles Clippersa Chris Paul ostvario je prije dvije večeri u pobjedi 133:105 njegovih Clippersa nad New Orleans Pelicansima 20 poena, 20 asistencija i nijednu izgubljenu loptu. Po tome je postao jedini igrač u povijesti NBA lige kome je to uspjelo.

Paul igra nevjerojatno, svakako je ako ne najbolji, onda jedan od najboljih playmakera u NBA ligi.

CP3 je u NBA ligu došao 2005. godine kada su ga na draftu kao 4. izbor prve runde izabrali New Orleans Hornetsi. Nakon dvije sezone bez playoffa u sezoni 2007/08. je predvodio Hornetse uz Davida Westa, Tysona Chandlera, Predraga Stojakovića i ostale do najvećeg uspjeha u povijesti bivših New Orleans Hornetsa, a danas Pelicansa, a to je polufinale Zapadne konferencije kada su San Antonio Spursi ipak bili bolji s 4-3 i otišli u sljedeću rundu. Narednih godina su Hornetsi opet igrali playoff, no bez velikih uspjeha. Nakon odlazaka Tysona Chandlera 2009. godine, Peđe Stojakovića u sezoni 2010/11. i Chris Paul je nakon lockuta zamijenjen u Los Angeles Clipperse.

Prelasku u Clipperse je prethodio jedan ,,veto“ na trade od strane lige. Paul je trebao prijeći u Los Angeles Lakerse, Pau Gasol iz Lakersa u Houston Rocketse, a Luis Scola, Kevin Martin, Goran Dragić i izbor prve runde drafta 2012. godine su iz Houstona trebali krenuti putem New Orleansa. Tada je 9. prosinca 2011. godine NBA liga koja je tada bila privremeni vlasnik momčadi iz New Orleansa zabranila trade iz ,,košarkaških razloga“. Kako je kasnije David Stern izjavio, nije želio da igrač uvjetuje odlazak u određenu momčad i novo stvaranje velikih trojki. Bilo kako bilo, CP3 je otišao u Los Angeles, ali ne u Lakerse nego u Clipperse.

Svih dosadašnjih 5 sezona je Clipperse vodio do playoffa, no dalje od polufinala Zapada nisu otišli.

Ove sezone Paul ostvaruje 17,8 poena, 9, asistencije, 5,2 skoka uz 46 % uspješnosti šuta izvan crte slobodnih bacanja, oko 40% u šutu za tri poena i 89% s crte slobodnih bacanja  u prosjeku po utakmici.

Na ljeto 2017. godine može postati slobodan igrač te svakako očekuje veći i bolji ugovor nego što sada dobiva (ove sezone 22,86 milijuna dolara).

Latest Posts

NE PROPUSTITE