Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chris Paul saznaje svoju sudbinu do petka?

Posljednjih dana najviše se prièa o sudbini Chrisa Paula, koji je na meti brojnih ekipa. Ovoga tjedna, toènije u petak, zapoèinju trening kampovi i prema nekim najavama do tada bi èelnici Hornetsa trebali odluèiti hoæe li prihvatiti neku ponudu za najboljeg razigravaèa lige ili ne.

A ponuda ne manjka. Tri ekipe istièu se kao glavni favoriti za dovoðenje Paula, Los Angeles Clippersi, Golden State Warriorsi i Boston Celticsi. U svakoj ekipi nalazi se nekoliko iznimno kvalitetnih igraèa koji bi uz Paula mogli postati ozbiljni kandidati za naslov prvaka.

U amerièkim medijima se može proèitati veliki broj glasina i u ovom trenutku teško je razaznati što je istina a što ne. Warriorsi su navodno spremni za razigravaèa Hornetsa ponuditi Stephena Curryja, Klaya Thompsona i Ekpea Udoha, te ukoliko ta razmjena bude prihvaæena, iskoristit æe amnesty clause na Andrisu Biedrinsu te pokušati dovesti i Tysona Chandlera, najveæe ime ove godine meðu slobodnih igraèima.

Paul je navodno izjavio da želi igrati u istoj ekipi s Chandlerom tako da i za njega traje velika borba. Njih dvojica zajedno su igrali u dresu Hornetsa od 2006. do 2009. godine.

Clippersi su nudili Erica Gordona i DeAndrea Jordana, ali su ubrzo odustali od te ponude te Jordanu ponudili novi ugovor vrijedan 40 milijuna dolara kroz 5 godina. Jordan je zaštiæen slobodni igraè tako da još uvijek može primati ponude drugih ekipa, dok Clippersi imaju pravu izjednaèavanja te ponude i zadržavanja igraèa. Ukoliko žele Paula morat æe pustiti Jordana u Hornetse, te u razmjenu još ukljuèiti Aminua i Bledsoea, kao i izbor prve runde drafta sljedeæe godine, kojeg su dobili od Minnesote.

U ovoj prièi moramo spomenuti i Boston koji bi mogao prema Hornetsima poslati Rajona Ronda i Jeffa Greena. Paul bi time odmah došao u ekipu koja æe se boriti za naslov, a nakon isteka sezone ugovori Kevina Garnetta i Raya Allena istièu tako da bi Boston mogao konkurirati i za dovoðenje Dwighta Howarda sljedeæe ljeto.

Knicksi i Lakersi takoðer pomno prate ovu situaciju i spremni su se ukljuèiti u borbu za razigravaèem koji bi odmah podigao igru svake ekipe u ligi na jedan viši nivo.

Latest Posts

NE PROPUSTITE