Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chris Paul službeno produžio s Clippersima

Kako se i očekivalo Chris Paul, ponajbolji organizator igre NBA lige, odlučio se za ostanak u Los Angeles Clippersima, s kojima je prošle sezone igrao doigravanje.

Paul je bio slobodan igrač ovog ljeta, ali u niti jednom trenutku nije bilo prevelike dvojbe ostaje li ili odlazi. Nakon što je klub za trenera doveo Doca Riversa iz Bostona i sam je Paul izjavio da je to posljednja potvrda kako ostaje u klubu.

NBA liga je u ponoć objavila iznos salary capa za sljedeću sezonu, što ujedno označava i da ekipe mogu službeno potpisivati igrače s kojima su do sada imale usmene dogovore. Prvi je ugovor potpisao, odnosno produžio, Chris Paul, a u narednim danima će i ostali dogovori biti službeni.

Jučer je postignuto još nekoliko dogovora koji će vrlo brzo postati službeni. Ovog je ljeta dosta aktivan Detroit koji je ovog tjedna doveo novo pojačanje – Luigija Datomea, košarkaša rimskog Virtusa, koji je ujedno prošle sezone bio najkorisniji igrač talijanske Lege A Basket. Za 3,75 milijuna američkih dolara će Datome potpisati dvogodišnji ugovor, a recimo da je u rimskom dresu 25-godišnjak prosječno bio na 16,6 poena i 5,8 skokova po ogledu.

Novog slobodnog igrača je doveo Dallas. Nakon Devina Harrisa i Josea Calderona u klub je došao Wayne Ellington, bek kojeg je Memphis tijekom prošle sezone poslao u Cleveland. Ellington će također potpisati ugovor na dvije godine, vrijedan pet milijuna američkih dolara.

Recimo i da je Tyler Hansbrough kao slobodan igrač napustio Indianu, a potpis na dvije godine će staviti s Torontom. Prošle je sezone ovaj centar bio na prosjeku od sedam poena i 4,6 skoka po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE