Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chris Wilcox novi igraè Pistonsa

Detroit Pistonsi dogovorili su dvogodišnju suradnju vrijednu 6 milijuna $ sa slobodnim igraèem Chrisom Wilcoxom.

Pistonsi se nadaju da æe s ovim dvadesetšestogodišnjim igraèem popuniti rupe pod svojim obruèem koje su nastale odlascima Rasheeda Wallacea u Celticse, Amira Johnsona u Buckse i Anthonyja McDyessa u Spurse. Smatra se da æe ulaziti s klupe kao zamjeza za Charliea Villanuevu koji je takoðer pristigao u klub prije nekoliko tjedana. Tako æe 208 centimetara visoki Wilcox nastupati za svoju èetvrtu (op.a. petu) momèad u NBA ligi.

Podsjetimo se, Wilcoxa su draftirali Los Angeles Clippersi 2002. godine osmim pickom nakon što je sa suigraèem Steveom Blakeom predvodio Maryland Terrapinse do njihovog prvog osvojenog prvenstva u NCAA povijesti. U Clippersima limitiran malom minutažom ne ostvaruje znaèajnije uèinke pa na valentinovo 2006. biva razmjenjen u Seattle Supersonicse. U suprotnom smjeru otišao je Vladimir Radmanoviæ. U Seattleu bilježi svoje najbolje košarkaške NBA partije. U tri godine u tom gradu bilježi prosjek gotovo od 14 poena i 8 skokova po utakmici.

U sezoni 2008-2009 klub mijenja ime u Thunder i odlazi u Oklahoma City. Istovremeno se poèinju nizati i slabije Wilcoxove igre. Iskreno, mijenjanje grada i imena nije imalo puno veze s time koliko sama èinjenica da Thunder nema adekvatnog visokog igraèa na poziciji centra pa je ovaj snažni krilni centar bio gurnut na tu poziciju. Iste je sezone razmijenjen u New York Knickse za Malika Rosea. Tako da konaèni zbir u prošloj sezoni igrajuæi za Thunder i Knickse iznosi 7 poena po utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE