Sunday, June 16, 2024

ZADNJE OBJAVE

Chucky Atkins: Igrač koji je ušao u srca navijača Cibone

Od 1997.-99. za Cibonu je igrao Chucky Atkins. Prema većini navijača on je najbolji igrač u povijesti hrvatske lige, koji je ostvario impresivnu NBA karijeru.

Nakon što nije prošao na NBA draftu, odlični play je otišao u Europu i 1997. godine potpisao za Cibonu. Proveo je dvije godine u klubu, u kojima je po pričama imao i problem s trenerom Vinkom Jelovcem, koji ga baš i nije previše cijenio.

Nakon igranja za Cibonu se vratio u SAD i odigrao 11 NBA sezona, a umirovio se 2011. godine.

Atkins je najbolju NBA sezonu odigrao u dresu LA Lakersa 2004/2005. Startao je u svim utakmicama tijekom kojih je prosječno zabijao 13,6 koševa uz 4,4 asistencije po utakmici. Međutim, Lakersi nisu izuzetno cijenili njegove odlične igre te je on tijekom offseasona 2005. ponovno trejdan, ovaj put u Washington Wizardse u zamjenu za Kwamea Browna i Larona Profita.

Danas Atkins boravi na području Južne Floride, gdje je odrastao. U Orlandu je trenirao košarkašku momčad gimnazije koju je pohađao (Maynard Evans), a njegovi tweetovi signaliziraju da je Atkins aktivan i u svojoj alma mater na Južnoj Floridi.

Latest Posts

NE PROPUSTITE