Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cibona preko Olimpije do izlaska iz krize!

U derbiju 9. kola regionalne ABA lige Cibona je ugostila momèad Union Olimpije te u vrlo dobroj utakmici uspjela slaviti 81-70. Cibona je u ovoj utakmici pod vodstvom Danijela Lutza, bivšeg pomoænika Josipa  Vrankoviæa, tražila izlaz iz krize i tri uzastopna poraza dok je momèad Olimpije došla po pobjedu koja bi ih uèvrstila na vrhu tabele.

Cibona je vrlo dobro ušla u utakmicu i preko Žižiæa koji je postigao prvih 7 poena  došla do prednosti  od najviše 5 poena.  Olimpija je  od poèetka pokušavala igrati na svoje visoke igraèe Vardu i našeg Markotu te tako opteretiti centre Cibone s osobnim pogreškama što im je i uspjevalo te su centri Cibone vrlo brzo dobili nekoliko brzih osobnih grešaka. Ipak vrlo dobrom i agresivnom igrom Cibosi su na kraj prvog perioda igre otišli s prednosti od 5 poena .

Drugi period igre bolje otvara Cibona koja preko amerikanca Barboura, koji veže nekoliko vrlo atraktivnih poena, dolazi i do prednosti od 14 poena.  Kod 14 poena prednosti Olimpija preko Varde  ipak uspjeva odigrati nešto kvalitetnije i vratiti se na 7 poena  zaostatka ali sjajni  Barbour trojkom  vraæa Cibonu na 12 poena razlike uoèi poluvremena.

Gotovo cijeli treæi period igre bio je izjednaèen s obje strane. Cibona je odolijevala svim pokušajima igraèa Olimpije koji su se pokušavali vratiti u igru  te je treæi period završen s 12 poena viška na strani Cibone.

Poèetak zadnjeg perioda igre donosi nam i potpuni preokret Olimpije koja je uz pomoæ Salina koji veže dvije trojke i nekoliko pogrešaka igraèa Cibone vraæa rezultatsku zanimljivost ovoj utakmici. Prelomni trenutak susreta bila je ozljeda Varde koji je morao napustiti igru. Bez njega Olipmija ipak nije uspjela do kraja preokrenuti utakmicu u svoju korist, nego  su sjajni Barbour trojkom i Kus slobodnim bacanjima doveli Cibonu do važne pobjede i omjera 6-3 dok je Olimpija na omjeru 7-2.

Cibonu su predvodili Barbour s 24 poena, Kus sa 16 i Žižiæ koji je bio posebno raspoložen na poèetku utakmice s 13 poena, dok su vrlo loše partije odigrali Zubèiæ i Rudež.  Kod Olimpije najbolji je bio Varda s 16 poena te Woodside sa 14 te Salin sa 12 poena. Potpuno je podbacio amerikanac Green koji je s šutom 0/8 uspio zaslužiti valorizaciju -8.

U sljedeæem kolu Cibona igra susjedski derbi s Cedevitom a Union Olimpija doèekuje Široki Wwin.

Latest Posts

NE PROPUSTITE