Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cleveland Cavaliersi love Boston Celticse

Dok smo prošle godine pisali o neizvjesnosti na zapadu, ove sezone, nakon mjesec dana, možemo govoriti o istome na istoku gdje trenutno vodi Boston, a na zaèelju je Washington koji je u 13 susreta upisao dvije pobjede.

Boston oèekivano još uvijek vodi glavnu rijeè na istoku, dok ih (ne)oèekivano prati LeBronov Cleveland. Slijede ih Orlando Magic i Detroit Pistonsi. Atlanta je nakon odliènog poèetka pala na 5. mjesto. New Jersey na krilima Devina Harrisa drži šesto mjesto, dok igraèi Knicksa i Raptorsa sa poloviènim uspjehom dijele sedmo i osmo mjesto. Na samom dnu su igraèi Wasinghtona, dok Pacersi, Sixersi, Bullsi i Heati love posljednje, osmo, mjesto koje vodi u doigravanje.

Ljestvica:
1. Boston Celtics   16-2
2. Cleveland Cavaliers  14-3
3. Orlando Magic   13-4
4. Detroit Pistons   10-6
5. Atlanta Hawks   10-6
6. New Jersey Nets 9-7
7. Toronto Raptors   8-8
8. New York Knicks   8-8
———————————–
9. Miami Heat   8-9
10. Chicago Bulls   8-9
11. Philadelphia 76ers   7-10
12. Indiana Pacers   6-10
13. Millwauke Bucks   7-12
14. Charlotte Bobcats   5-11
15. Wasinghton Wizdars  2-12

1. Boston Celtics
Izjava NBA legende te jednog od najveæih trenera u povijesti, Reda Auerbacha, da želja za pobjeðivanjem nikad ne nestaje, vrijedi upravo za igraèe Bostona koji su još uvijek gladni pobjeda. Ekipa gdje je uvijek netko razigran, bio to Garnett, Allen ili Pierce je potpuno svejedno, a njih dopunjavaju mladi i perspektivni Rajon Rondo i Kevin Perkins. Pitam se tko može ove godine zaustavit Celticse, kojima, oèito, ne manjka motiva.

2. Cleveland Cavaliers
Na krilima LeBrona Jamesa, Cavsi su uspjeli skupiti 14 pobjeda u 17 utakmica, a èelnici Cleveland Cavaliersa su pogodili sa dovoðenjem Mo Williamsa, koji je na prosjeku od 16 koševa, 4.7 asistencija i 2.7 skoka. Uz spomenutu dvojcu su tu iskusni Zydrunas Ilgauskas i Ben Wallace, te perspetkni Daniel Gibson. Ukoliko James zadrži trenutni nivo igre, što je za oèekivat, onda ne bi bilo iznenaðenje da Clevelande ove godine gledamo u finalu istoka.

3. Orlando Magic
Oralndo je ekipa od koje se oèekuje puno više od onoga što trenutno pokazuju. Možda zvuèi èudno s obzirom na omjer 13-4, ali ekipa gdje veliki trio èine Howard, Turkoglu i Lewis svakako može i mora više. Uz njih su to još Jameer Nelson i Mickael Pietrus, svakako je rijeè o veoma talentiranoj i kvalitetnoj ekipi, koja je sposobna za puno više pa èak i otiæi do kraja, ali za to se moraju poklopit i ostale stvari.

4. Detroit Pistons
Dolazak Iversona na poèetku nije ispunio oèekivanja ljubitelja Pistonsa, ali dugoruèno je zamjena sa Denverom bila odlièna zbog salarya capa. Uz to Allena Iversona se nesmije nikako podcijenit, jer još uvijek može bez problema igrati na All-Star razini, samo je pitanje vremena kad æe se uklopit u uigranu trojku Hamilton-Prince-Wallace koja igra zajedno veæ godinama. Zamjena za Iversona je mladi Rodney Stucky, koji se razvija u odliènog igraèa i daje dimenzije više u igri Pistonsa, koja æe svakako biti potrebna za neki veæi uspjeh.

5. Atlanta Hawks
Nevjerojatan poèetka sezone sa nekoliko pobjeda u nizu, nakon èega slijedi lošija serija, koja ih vraæa u realnost. Hawksi su svakako kvalitetna ekipa koju vodi Josh Smith, a uz njega su još tu Mike Bibby, Joe Johnson i mladi Al Horford. Svoju kvalitetu su pokazali lani, kad su u doigravanju lige kao osma ekipa na istoku odveli Boston do sedme utakmice, te ih dobro namuèili, a ove sezone su pokazali da su sposobni za korak više.

6. New Jersey Nets
Prvo odlazak Jasona Kidda, pa kasnije i Richarda Jeffersona. Zamjenili su ih Kinez Yi Jinalian i Devin Harris. Pomlaðivanje ekipe ili smanjivanje salary capa zbog LeBrona Jamesa? Bez obzira na to, èelnike Netsa mora se pohvalit zbog njihov izbor na ovogodišnjem draftu, gdje su uzeli super talentiranog centra, Brooka Lopeza. Od starosjedioca je ostao samo Vince Carter, od kojeg æe puno toga ovisiti pa i njihov moguæi plasman u playoff.

7. Toronto Raptors
Tri uzastopne pobjede, solidan debi Ukiæa, a onda hladan tuš od Atlante i Detroita. Bosh je na double-double prosjeku, O’Neal je na poèetku sezone igrao kao u najboljima danima. Nažalost, veæ nekoliko utakmica ima problema sa ozljeðenim koljenom. Iznad oèekivanja igraju Jamario Moon i Anthony Parker, te mentor našom Ukiæu, Jose Calderon koji je prvi organizator Raptorsa. Trener Sam Mitchell ima ekipu koja je sposobna više od prvog kruga playoffa.

8. New York Knicks
Dolaskom Mike D’Antonia gledamo potpuno nove Knicske koji imaju kvalitetu za playoff. Jasnu namjeru èelnika New Yorka o njihovoj buduènosti pokazali su nedavnim zamjenama, kojima žele oèistit salary cap za dovoðenje LeBrona Jamesa. Došao on ili ne, ekipa koja je i ove godine glavna u medijima, najviše zbog Stephona Marburya, ima odliènu ekipu. Predvode ih Al Harrington i Nate Robinson, a uz njih su tu još David Lee, Chris Duhon, Quentin Richardson i Wilson Chandler.

Od ekipa koje nisu meðu osam najboljih se najviše oèekivalo od 76ersa, koji su doveli Eltona Branda, ali zasad im ne ide sve po planu. U Bullsima su sve oèi uprete u Derricka Rosea, koji iz utakmice u utakmicu opravdava odluku èelnika kao prvi izbor na draftu. Miami Heat je trenutno na granici osmog i devetog mjesta i svakako je za oèekivat da æe Wade, Marion i Beasley uæi u doigravanje lige. Indiana na krilima Dannya Grangera igra odlièno i njihovo vrijeme æe doæi, dok ostale tri ekipe: Bucks, Bobcats i Wizdars nisu najbolje otvorili sezonu. Nažalost, više se oèekivalo od Wizdarsa, koje su prošle sezone bili peti na istoku, ali ozljeda Hawyooda i Arenasa su im poremtile planove.

Latest Posts

NE PROPUSTITE