Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cleveland do desete pobjede u nizu, Šarić najbolji u porazu od Bostona

Sinoć se u NBA-u odigralo pet utakmica među kojima je najviše pažnje privukla ona između Bostona i Šarićeve Philadelphije. Drugi Hrvati nisu igrali, a svakako treba reći da su Cavaliersi došli i do desete pobjede u nizu čiju je pobjedu protiv Hawksa Ante Žižić gledao s klupe.

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 108:97

U najatraktivnijoj utakmici večeri, Philadelphia je igrala bez Joela Embiida što ih je znatno oslabilo i pokazalo se da bez njega jednostavno nisu mogli protiv Bostona. Celticsi su držali vodstvo veći dio utakmice, a u zadnjoj četvrtini utakmicu mirno priveli kraju. Kod njih, odličnu utakmicu odigrao je Kyrie Irving s 36 koševa, Al Horford zabio je 21 uz osam skokova, a odličan doprinos s klupe dao je Marcus Morris zabivši 17 poena.

Philadelphia bez Embiida nije ista momčad. Njegovim izostankom, velik dio tereta na svoja leđa preuzeo je Dario Šarić i tako predvodio Sixerse u sinoćnjoj utakmici. Naš Dario zabio je 18 koševa i uhvatio deset skokova te tako bio jedini igrač na utakmici s double-doubleom. J.J. Redick zabio je 17, a Ben Simmons 15 koševa.

Denver Nuggets – Chicago Bulls 111:110

U rezultatski najzanimljivijoj i najnapetijoj utakmici večeri, Nuggetsi su teže od očekivanog došli do pobjede protiv Bullsa. Ozljeda Paula Millsapa malo ih je poljuljala pa stvari ne izgledaju tako dobro, no Nuggetsi su uspjeli slomiti otpor Chicaga. U napetoj završnici, Will Barton je tri sekunde prije kraja zabio polaganje za pobjedu. Upravo je Barton odigrao odličnu utakmicu s čak 37 koševa. Kod Nuggetsa, izdvojimo još i 21 poen Garyja Harrisa.

Finac Lauri Markkanen odigrao je još jednu dobru utakmicu te bio prve ime Bullsa s 20 poena i devet skokova. Isti broj koševa imao je i Robin Lopez, Kris Dunn zabio je 19, a solidan doprinos dao je i Justin Holiday sa 16 koševa. Ipak, ni s tako par raspoloženih igrača, Bullsi nisu uspjeli doći do pobjede.

Portland Trail Blazers – Milwaukee Bucks 91:103

U okršaju dvaju podjednakih ekipa, Bucksi su relativno lako došli do pobjede. Gradili su vodstvo cijelu utakmicu da bi u trećoj četvrtini došli i do 24 koša prednosti. Blazersi su u zadnjoj četvrtini pokušali nadoknaditi taj zaostatak, no uspjeli su ga samo prepoloviti. Nije pomogla ni odlična noć Jusufa Nurkića koji je zabio 25 koševa uz 11 skokova. Damian Lillard odigrao je slabije od očekivanog, imao je 18 poena uz sedam asistencija i skokova.

Bucksi su imali čak tri vrlo raspoložena igrača koji su prešli granicu od 20 poena. Najbolji među njima bio je Khris Middleton s 26 poena i sedam skokova, a poen manje zabio je Eric Bledsoe. Naravno, treći je Giannis Antetokounmpo s 20 koševa i devet skokova.

Svi rezultati:

Atlanta Hawks – Cleveland Cavaliers 114:121

Boston Celtics – Philadelphia 76ers 108:97

Denver Nuggets – Chicago Bulls 111:110

Portland Trail Blazers – Milwaukee Bucks 91:103

Los Angeles Clippers – Utah Jazz 107:126

Latest Posts

NE PROPUSTITE