Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cleveland hoće vrhunske mlade igrače za Irvinga

Da je pukla ljubav između Kyrieja Irvinga i Cleveland Cavaliersa to ste već svi mogli saznati.

Irving više ne želi biti “druga violina”, više ne želi živjeti u sjeni LeBrona Jamesa te hoće u ekipu gdje će se igra vrtjeti oko njega.

No, gdje će otići, to zasad ne zna nitko… Spominje se nekoliko potencijalnih destinacija, prije svega New York, gdje su se Knicksi spremni odreći Carmela Anthonyja i krenuti ispočetka na krilima prvog izbora drafta iz 2011.

Irving je prije nekoliko dana nabrojao nekoliko momčadi u kojima bi volio nastaviti karijeru (tu su između ostalog i Knicksi), no pitanje je može li neka od tih momčadi poslati ponudu koja će zadovoljiti apetite uprave Cavaliersa?  Može li ijedna momčad lige uopće poslati ponudu dostojnu Irvinga, koji svojim kvalitetama spada u sam vrh NBA lige?

Cavaliersima nimalo nije lako. Jasno je kako uprava, stožer i igrači plešu kako svira LeBron te da su novi generalni menadžer Koby Altman i predsjednik Dan Gilbert na sto čuda. Jer, LeBronu ugovor ističe 2018., a nitko, pa ni njih trojica ne znaju hoće li i nakon sljedećeg ljeta najbolji igrač lige ostati u Clevelandu.

Stoga se uprava želi osigurati te za Irvinga žele, u američkom žargonu, bluechip mladića.

Bluechip je izraz koji se često koristi u američkom jeziku kada se govori o nečem jako vrijednom, a potječe iz kartaških igara u kojima je upravo plavi chip u većini slučajeva – najvrjedniji.

Prva je opcija da će Cavsi tražiti nekog od već isprofiliranih mladića u što ipak sumnjamo jer teško je povjerovati da će se, primjerice Minnesota Timberwolvesi, odreći KarlAnthonyja Townsa oko kojeg već neko vrijeme grade budućnost. Drugu opciju možemo usporediti s Phoenix Sunsima od prije nekoliko godina kada su svojeg nezadovoljnog najboljeg igrača Gorana Dragiča poslali u Miami Heat za nekoliko role playera i dva buduća draft izbora prve runde. U sljedećih nekoliko draft klasa ima puno vrhunskih potencijala te bi se lako moguće u Clevelandu mogao stvoriti neki novi LeBron ili Irving s kojim će Cavsi krenuti u rebuilding.

Iako je i Irvingu nekoć obećavano kako je baš on čovjek budućnosti Clevelanda te kako će se sve vrtjeti oko njega, ubrzo se LeBron odlučio na povratak na mjesto gdje je krenuo njegov NBA put, stvorila se velika trojka s Kevinom Loveom te je Kyrie ubrzo pao u drugi plan.

Hoće li ga slična sudbina zadesiti i na novoj destinaciji? Hoće li potencijalno bluechip pojačanje zaista biti netko oko koga će Cavsi graditi budućnost? Hoće li LeBron otići sljedećeg ljeta? Hoće li uopće Kyrie otići ovog?

Nastavak sapunice pratite na NBACro portalu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE