Thursday, March 28, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cleveland i Washington otvaraju sezonu, Miami doèekuje Boston

Konaèno! Nakon dugog ljetnog odmora NBA liga se vraæa na scenu. Noæas zapoèinju prve utakmice regularnog dijela sezone, a odmah æe biti “vatreno”, posebno u dvoboju Miami Heata i Boston Celticsa, velikih rivala na Istoènoj konferenciji.

Cleveland Cavaliers – Washington Wizards  00.00

Toèno u ponoæ po našem vremenu kreæe nova NBA sezona, a otvaraju ju Cleveland Cavaliersi i Washington Wizardsi. Ove momèadi se neæe domoæi playoffa ove sezone, ali ima par igraèa u njihovim rosterima koji bi mogli obilježiti nadolazeæe NBA sezone.

Cleveland predvodi mlada zvijezda Kyrie Irving koji je u prošloj sezoni imao nekoliko bljeskova i tako pokazao da se na njega može ozbiljno raèunati u buduænosti. Tu su još talentirani Tristan Thompson i èetvrti pick ovosezonskog drafta Dion Walters. Uz njih bi se u petorci mogli još naæi Alonzo Gee i Anderson Varejao, i kao takvi bi mogli uhvatiti 25 do 30 pobjeda u sezoni. Uglavnom Cleveland je momèad mladih i potentnih igraèa koji bi mogli postati vrlo dobri. S druge strane Washington Wizardsi bi trebali biti jaèi nego prošle sezone. Na ovako slabom Istoku bi èak mogli i do playoffa, jer momèad koja ima mladu zvijezdu Johna Walla (trenutno ozlijeðen), pa zatim Nenea (ozlijeðen), Trevora Arizu, Emeku Okafora i mladog Bradleya Beala to svakako može uèiniti. Poèetak sezone æe odigrati bez najboljih igraèa, no kako æe sezona odmicati mogli bi biti sve uigraniji i opasniji za protivnike.

Mišljenja smo da æe ovu utakmicu Cleveland dobiti jer je za goste preveliki hendikep neigranje dvojice najboljih igraèa tj. teško æe nadoknaditi njihovih 40-ak koševa.

Miami Heat – Boston Celtics  01.00

Poslastica prve veèeri nove NBA sezone æe se odigrati u Miamiju, gdje branitelji naslova doèekuju Boston Celticse. Ove dvije momèadi su odigrale najzanimljiviju seriju playoffa prošle sezone i danas možemo oèekivati utakmicu s mnogo tenzija. Na Floridi se veèeras sprema velika proslava i dodjela prstena NBA prvacima, a to æe im sve pokušati pokvariti Pierce i društvo.

Miami se preko ljeta pojaèao rasnim šuterima Rayom Allenom i Rashardom Lewisom, koji æe èesto kažnjavati  svako udvajanje na LeBronu Jamesu ili Dwyaneu Wadeu. Najveæe pitanje vezano uz Miami ove sezone je – Koliko bolji može biti LeBron James? Èovjek je imao sezonu iz snova (MVP regularne sezone, MVP finala, naslov NBA prvaka), a preko ljeta je dodatno trenirao i kazao da je podigao razinu svoje igre. Uz to æe igrati s manjim pritiskom jer je skinuo urok neosvajanja prstena. Dwyane Wade se èini konaèno zdrav, dok je Chris Bosh nabacio kilograme tijekom ljeta jer se školovao za poziciju centra. Mario Chalmers, Mike Miller, Udonis Haslem i ostatak ekipe æe svoje minute odraditi kako najbolje znaju. To bi bila cijela prièa oko prvaka. Boston je jaèi nego prošle sezone jer se oporavio Jeff Green, trenutno nedostaje Avery Bradley, a došli su Jason Terry i dobar obrambeni igraè Courtney Lee. Tako su nadoknadili odlazak najboljeg šutera Raya Allena. Starosjedioci Paul Pierce, Kevin Garnett i Rajon Rondo su zdravi i ove sezone možemo oèekivati još bolji Boston nego prošle sezone. Možda su tek èetvrti favoriti za naslov ove sezone, ali momèad Celticsa se nikad ne treba otpisivati jer Garnett i Pierce su željni još jednog prstena prije zaslužene mirovine.

Oèekuje nas vrlo zanimljiva utakmica u kojoj kao konaènog pobjednika vidimo Miami Heat. Najveæe prednosti domaæina su brza tranzicija s kojom æe lomiti protivnike, te LeBron James koji je sazrio kao igraè i doslovno leti terenom.

Los Angeles Lakers – Dallas Mavericks 03.30

Ova utakmica oznaèava poèetak dogaðanja na Zapadu. Lakersi su katastrofalno krenuli u sezonu (8 utakmica u predsezoni, 8 poraza). Dwight Howard i Steve Nash su bili glavna pojaèanja ovog ljeta, ali tek se trebaju dokazati na terenu. Dallas se takoðer pojaèao. Stigli su im Chris Kaman (upitan za današnju utakmicu), O. J. Mayo, Elton Brand i drugi. Meðutim, danas ne mogu raèunati na glavnu zvijezdu, Dirka Nowitzkog, koji je ozlijedio koljeno zbog èega je van pogona najmanje do studenog. Kod Lakersa je upitan nastup Kobea Bryanta koji je ozlijedio stopalo. Kobe je izjavio da æe znati hoæe li nastupiti nakon jutarnjeg treninga. Ove dvije ekipe su se u prošloj sezoni sastajale èetiri puta, i sva èetiri puta su pobjedu odnijeli današnji domaæini.

Prednost dajemo domaæoj ekipi jer imaju puno kvalitetniji roster. Oèekujemo zanimljivu utakmicu i nadamo se da æe Lakersi pokazati ono što najavljuju, pobjednièki duh.

Latest Posts

NE PROPUSTITE