Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cleveland na LeBronov pogon slavio u produžetku, solidni Bogdanović i Bender

Sinoć je na rasporedu bilo 11 utakmica, od kojih su neke bile prave poslastice. Najzanimljiviji okršaj bio je onaj između dvije jake ekipe sa Zapada, Spursa i Thundera. Za svoje timove nastupili su i Bojan Bogdanović i Dragan Bender te nisu razočarali.

Indiana Pacers – Detroit Pistons 107:100

Prva utakmica večeri našoj javnosti je bila jedna od zanimljivijih zbog našeg Bojana Bogdanovića. U utakmici u kojoj su Pistonsi držali vodstvo veći dio utakmice, Pacersi su u zadnjoj četvrtini uspjeli preokrenuti zaostatak od 13 poena i slaviti. Već pomalo standardno, najbolji kod Indiane bio je Victor Oladipo koji je postigao 21 koš te kao shooting guard uhvatio nenormalnih 15 skokova. Thaddeus Young u pobjedu je ugradio 18 poena, a Bojan Bogdanović 15.

Kod poraženih, najviše su zabili Avery Bradley i Reggie Jackson, obojica po 16. Andre Drummond odigrao je još jednu svestranu partiju s 11 poena, 15 skokova, pet asistencija i tri blokade. Ipak, Pistonsi su upisali drugi poraz u nizu te ih je to koštalo druge pozicije na Istoku koju su im sada preoteli Toronto Raptorsi.

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Clippers 118:113

Cavaliersi se četvrtom pobjedom zaredom polako vraćaju na pobjednički kolosijek. No, sinoć im je bilo sve samo ne lako. Clippersi su držali vodstvo cijelu utakmicu, Cleveland je izjednačio samo na kraju druge i na kraju četvrte četvrtine, kada je LeBron James pogodio tricu za produžetak. Tek u produžetku je Cleveland došao do svog prvog vodstva na utakmici i nije ga ispustio. Upravo je James najzaslužniji za pobjedu Cavsa s ogromnih 39 poena, 14 skokova i šest asistencija. No, veliku pomoć su mu pružili Kevin Love s 25 poena i osam skokova te Dwyane Wade s 23 poena, 11 skokova i pet asistencija. Ante Žižić nije nastupio.

Clippersi su na pogon svog centarskog dvojca pokušali stati na kraj lošem nizu, ali nisu uspjeli. Ovo im je već sedmi poraz u nizu. Blake Griffin bio je vrlo dobar s 23 poena, 12 skokova i pet asistencija. Odličnu večer imao je i DeAndre Jordan s 20 koševa, 22 skoka i tri blokade. Još četiri druga igrača bila su dvoznamenkasta, ali ni to nije bilo dovoljno za pobjedu protiv Cavsa. Doc Rivers mora nešto promijeniti, sedam poraza zaredom, situacija je alarmantna.

San Antonio Spurs – Oklahoma City Thunder 104:101

Kako smo već rekli u uvodu, ovo je bila možda i najzanimljivija utakmica večeri. Sukobile su se dvije ekipe za koje se očekuje da će biti u vrhu Zapada. Oklahoma si ima što za zamjeriti, vodili su tri četvrtine utakmice, u jednom trenutku čak i 23 razlike. Ipak, Spursi su polagano skidali tu prednost da bi u zadnjoj dionici i poveli. Najbolji kod pobjednika bio je LaMarcus Aldridge s 26 poena i devet skokova, a pridružio mu se Danny Green sa 17 poena, šest skokova i četiri ukradene lopte.

Već smo vidjeli od Oklahome ove sezone da prosipa velika vodstva. Izgleda da ekipa još nije posložena na najbolji način, sigurno su se nadali boljem startu, trenutno su tek deveti na Zapadu. Najbolji kod njih bio je Carmelo Anthony s 20 poena i šest skokova. Svestranu partiju odigrao je Paul George s 19 koševa, sedam skokova, šest asistencija i tri ukradene lopte dok su Russellu Westbrooku, koji je zabio 15, nedostajali po jedan skok i asistencija za triple-double.

Denver Nuggets – New Orleans Pelicans 146:114

Nakon što smo preksinoć vidjeli Houston kako slavi s postignuta 142 poena, Nuggetsi su napravili korak više i postigli 146 poena, od toga čak 82 u drugom poluvremenu. U takvom raspletu situacije, mnoštvo igrača je zabijalo. Ipak, najviše je zabio mladi Jamal Murray, čak 31 koš. Gary Harris zabio je 22, a Paul Millsap je na 20 poena dodao i šest skokova i sedam asistencija.

Na samom startu je bilo jasno da za Pelicanse nema nade (gubili su čak 35:8). Anthony Davis i DeMarcus Cousins odigrali su pomalo samozatajno, Davis je zabio 17, a Cousins 14. New Orleans od njih očekuje više. Spomenimo i solidan učinak Rajona Ronda koji se tek nedavno vratio nakon ozljede. Rondo je zabio 13 koševa i upisao šest asistencija.

Los Angeles Lakers – Phoenix Suns 113:122

Lakersi su u posljednjih šest utakmica slavili samo na gostovanju u Phoenixu, ali sada su im se Sunsi osvetili za taj poraz. Odvojili su se na dvoznamenkastu prednost krajem druge četvrtine i tu prednost su držali do kraja. Kod poraženih domaćina, fantastičan je bio Kyle Kuzma s 30 poena i deset skokova. Bar jedan njihov rookie pokazuje nešto. Brook Lopez zabio je 19 poena i uhvatio deset skokova, a Brandon Ingram upisao je 17 koševa uz osam skokova.

Devin Booker, iako vrlo mlad, prihvatio je ulogu vođe ove ekipe te Lakersima natrpao 33 poena. Zapažen učinak imao je Ukrajinac Alex Len s double-doubleom od 17 poena i 18 skokova. Draganu Benderu očito odgovaraju Lakersi. Nakon što im je zabio svoj career-high, sinoć je, na svoj rođendan, postigao deset poena uz vrlo dobar šut za tri (3/4). Ohrabrujuće je za vidjeti da Draganu dolaskom Grega Monroea nije pala minutaža, nego i dalje igra standardnih 20-25 minuta što je jako dobro za igrača u razvoju poput njega i pokazuje da Sunsi imaju vjere u Dragana.

Svakako još moramo izdvojiti fenomenalnu predstavu Kembe Walkera koji je za svoje Hornetse zabio čak 47 poena, no nekako su uspjeli izgubiti od slabašnih Bullsa. Iznenađenje su priredili i Kingsi pobjedom protiv Trail Blazersa.

Ostali rezultati:

Washington Wizards – Miami Heat 88:91

Brooklyn Nets – Utah Jazz 118:107

Toronto Raptors – New York Knicks 107:84

Chicago Bulls – Charlotte Hornets 123:120

Dallas Mavericks – Minnesota Timberwolves 87:111

Sacramento Kings – Portland Trail Blazers 86:82

Latest Posts

NE PROPUSTITE