Monday, May 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cleveland ponovno prvi bira na draftu

Još se jednom Cleveland Cavaliersi ispali miljenici sreće. Drugu godinu zaredom i treći put u četiri godine dobili su pravo prvog izbora na draftu NBA lige.

Iako su kao deveta najlošija momčad regularnog dijela lige imali samo 1,7 posto šansi da na lutriji dobiju prvi pick, dogodilo se upravo to. Na draftu koji će se održati 26. lipnja u New Yorku birat će tako prvi, baš kao i lani kada su uzeli Anthonyja Bennetta što im se, barem zasad, nije isplatilo. Mladi krilni košarkaš je u premijernoj sezoni bio na prosjeku od samo 4,2 koša i tri skoka.

Dvije godine ranije Cleveland je birao puno pametnije, uzeo je Kyrieja Irvinga koji se već u prvoj sezoni pokazao kao pojačanje, a u ovoj je bio na prosjeku od 20,8 koševa i 6,1 asistencije.

Drugi će ove godine na draftu birati Milwaukee koji je imao najviše šansi (25 posto) da dobije prvi izbor, a nakon Bucksa će birati Philadelphia, Orlando, Utah, Boston, LA Lakersi, Sacramento, Charlotte, pa ponovno Philadelphija koja je to pravo stekla kroz razmjenu s New Orleansom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE