Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cleveland se osvetio LeBronu i Miamiju

Košarkaši Cleveland Cavaliersa upisali su pobjedu kojoj su se ove sezone najviše nadali. Drugi dolazak LeBrona Jamesa u grad u kojem je stekao zvjezdani status, i potvrdio ga triple-doubleom u ovoj utakmici, ponajbolji košarkaš današnjice neæe rado pamtiti.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kevin Durant (39)
  • Asistencije: Steve Nash (14)
  • Skokovi: David Lee (15)
  • Ukradene lopte: Jared Dudley (5)
  • Blokade: Ekpe Udoh (3)

Drugog dana prosinca prošle godine James se po prvi puta od prelaska u Miami Heat vratio u Cleveland i demonstrirao moæ svoje nove momèadi koja je tada slavila 118-90. Suoèen je tada bio svestrani košarkaš sa salvom zvižduka upuæenima mu zbog, kako su ustvrdili navijaèa Cavsa, izdaje kluba, a ništa se bolje nije proveo niti ovaj puta. Dapaèe, osim što su mu zvižduci ponovno parali uši, Cleveland je došao do svoje osvete u vidu pobjede 102-90.

Cijeli taj dan nije dobro poèeo za nekadašnju zvijezdu Cavsa. Zakasnio je na jutarnji trening nakon što je njegovom automobilu, i jednom koji je vozio iza njega, zabranjen ulazak u podzemnu garažu. Cleveland mu, naime, nije izdao dozvolu za to. U konaènici je James ipak s automobilom ušao kamo je želio, no ne i svi u njegovoj pratnji.

Inaèe, sama utakmica išla je u smjeru domaæe momèadi koja je imala vodstvo 71-48 prije no što je Miami sedmom tricom (šut 7-11) Mikea Bibbyja poravnao na 83-83. Serija 12-0 riješila je potom pitanje pobjednika. Cavsi su 15. slavljem sezone zaustavili niz Heata od pet pobjeda, najboljim šutom sezone (56 posto preciznosti) i uz dobra izdanja Anthonyja Parkera (20 poena, sedam skokova) i J.J. Hicksona (21 koš, 12 uhvaæenih lopti).

Unatoè zvižducima pri svakom njegovom kontaktu s loptom James je odigrao novu svestranu utakmicu okonèavši je s triple-double uèinkom. Postigao je 27 poena i dodao im deset skokova i dvanaest asistencija, no u utorak je za navijaèe Cavsa veæa zvijezda od njega bio svaki igraè domaæe momèadi, a vjerojatno i sretnik iz publike koji je i zaradio 10.000 dolara pogodivši tricu tijekom time-outa u drugoj èetvrtini.

Dodajmo da su Oklahoma City Thunderi slavili nakon produžetka protiv Golden State Warriorsa, a bilo je 115-114. Kevin Durant ubacio je osam od ukupno devet koševa svoje momèadi u dodatnom vremenu i susret okonèao s 39 poena, šest skokova i pet asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE