Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Cleveland suspendirao Andrewa Bynuma

Cleveland Cavaliersi suspendirali su Andrewa Bynuma na neodređeno vrijeme zbog “ponašanja štetnog za momčad”. Ujedno, Bynum je stavljen na trade-block, što znači da ga se u narednom vremenu momčad iz Clevelanda želi riješiti.

Jedan od razloga što brže razmjene 26-godišnjeg centra je i njegov ugovor. Naime, Cleveland može do sedmog siječnja odlučiti hoće li njegov ugovor produžiti do kraja sezone. Bynum je potpisao dvogodišnji ugovor, vrijedan 24 milijuna dolara, ali s klauzulom da mu je garantirano samo 6 milijuna dolara. Momčadi koji bi sudjelovale u možebitnoj razmjeni, zahvaljujući ovakvom ugovoru, mogle bi otpustiti Bynuma nakon njegovog dolaska, te tako uštedjeti novac na salary-capu.

Odluku o suspenziji vodstvo kluba donijelo je u petak i Bynum nije putovao na gostujuću utakmicu u Boston. Pravi razlog je zasad nepoznat, ali nekonzistentnim predstavama na terenu i svojom nezainteresiranošću, centar Cavaliersa očito je isprovocirao ovakvu odluku.

Prije subotnje utakmice, trener Mike Brown nije se htio baviti ovom suspenzijom. “Brinem se samo za igrače koje imam u svlačionici. Kao trener sve što mogu napraviti je krenuti naprijed. Svaki put kada se gleda unatrag, nepotrebno se gubi energija igrača u svlačionici, a to je ono najvažnije”, izjavio je Brown i kratko dodao o Bynumu: “Da, on je vrlo dobar igrač. Mislim da smo svi vidjeli djelić toga.”

U prosjeku, Bynum ove sezone bilježi 8,6 poena i 5,3 skoka u 24 utakmice. Zbog fleksibilnog ugovora i solidnih predstava u dresu Clevelanda, poneka zainteresirana momčad bi zasigurno mogla posegnuti za Bynumom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE